Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar E-Type: Εξηλεκτρίζοντας την παράδοση

Ελλάδα 16:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar E-Type: Εξηλεκτρίζοντας την παράδοση

ΝΕΑ

Jaguar E-Type: Εξηλεκτρίζοντας την παράδοση

ΝΕΑ

Η Jaguar ανακοίνωσε ότι την επόμενη διετία θα φέρει στην παραγωγή μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της θρυλικής E-Type, που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός κατασκευαστής ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο μας έχει προετοιμάσει σχετικά με την ύπαρξη της ηλεκτρικής έκδοσης, όταν και παρουσίασε το πρωτότυπο E-Type Zero, το οποίο «έκλεψε» τα βλέμματα των προσκεκλημένων κατά τη διάρκεια του γάμου ανάμεσα στον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μάρκλ, με το οποίο το ζευγάρι έφυγε από το αβαείο όπου έγινε η τελετή για να πάει στην γαμήλια δεξίωση.

a647bac3-jaguar-e-type-electric-4-chariatis-530

Χάρη στο παραπάνω γεγονός, το τμήμα Jaguar Classic ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους αγοραστές περιορισμένα αντίτυπα του συγκεκριμένου μοντέλου, στα οποία έχει τοποθετηθεί ηλεκτροκινητήρας. Παράλληλα, οι ήδη υπάρχοντες κάτοχοι E-Type θα μπορούν, με το ανάλογο κόστος να μετατρέψουν το όχημά τους σε ηλεκτρικό. «Είμαστε άκρως ικανοποιημένοι από τη θετική αντίδραση που έχει στο αγοραστικό κοινό η Jaguar E-Type Zero, η οποία προβάλει με τον καλύτερο τρόπο την κληρονομιά του μοντέλου και την τεχνογνωσία των μηχανικών του τμήματος», δήλωσε ο υπεύθυνος της Jaguar Land Rover Classic, Tim Hannig.

Advertisement

d4da9f86-jaguar-e-type-electric-5-chariatis-640b

Η Jaguar E-Type Zero διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 40 kWh, έχοντας ίδιες διαστάσεις και βάρος με τον 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα που διέθετε η αρχική E-Type, που δίνει αυτονομία 270 km και για να επαναφορτιστεί πλήρως χρειάζεται περίπου 6-7 ώρες. Επίσης, η τοποθέτηση της μπαταρίας στην ίδια θέση με τον κινητήρα, δίνει την ευκαιρία στους τεχνικούς να διατηρήσουν αυτούσια άλλα μηχανικά μέρη, όπως η ανάρτηση και τα φρένα, επιτρέποντας την ευκολότερη μετατροπή της σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά και διατηρώντας την μοναδική οδική συμπεριφορά της, με αμετάβλητη την κατανομή βάρους.

Advertisement

f510ceb7-jaguar-e-type-electric-2-chariatis-640a