Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικό και πιο στιλάτο το νέο Nissan Juke

Ελλάδα 2:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικό και πιο στιλάτο το νέο Nissan Juke

ΝΕΑ

Υβριδικό και πιο στιλάτο το νέο Nissan Juke

ΝΕΑ

Το νέο Nissan Juke θα έχει υβριδική τεχνολογία (πιθανόν μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση), περισσότερες ηλεκτρονικές εφαρμογές  και ανανεωμένη… funky εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

 

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια παρουσίας στις αγορές του κόσμου η αντικατάσταση του Nissan Juke έρχεται όλο και πιο κοντά. Το νέο μοντέλο, φυσικά, θα υποστηρίζει την υβριδική τεχνολογία και το περιμένουμε στις αρχές του επόμενου έτους.

Advertisement
Advertisement

Το Juke θεωρείται ο πρωτοπόρος της τάσης των crossover, η οποία ξεκίνησε με την παρουσίασή του το 2010. Από τότε, η δημοτικότητα του «ανάγκασε» τις υπόλοιπες εταιρίες να δημιουργήσουν τα δικά τους μοντέλα στην κατηγορία (βλπ SEAT Arona, Citroen C3 Aircross και Volkswagen T-Cross).

Όλα αυτά τα αυτοκίνητα είναι σχετικά νέα στην αγορά και το Juke, αν «θέλει» να μείνει στη κορυφή, πρέπει να μπει στη δεύτερη γενιά του. Οι μηχανικοί της Nissan δοκιμάζουν ήδη τα πρωτότυπα στην Ευρώπη και αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου αργότερα φέτος. Οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ότι το επόμενο Juke θα διατηρήσει τη διακριτική του εμφάνιση, με τις συμπαγείς διαστάσεις του, την χαρακτηριστική κλίση της οροφής και την υψηλή (κατά τα SUV πρότυπα) θέση οδήγησης.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ένα πιο σμιλεμένο εμπρός μέρος με τα LED φωτιστικά σώματα, που θα βοηθήσουν το Juke να… διατηρεί το χαρακτηριστικό σχήμα του, ενώ ο σχεδιασμός των φώτων πίσω είναι παρόμοιος με αυτόν του Micra. Εκτός από τον εξωτερικό επανασχεδιασμό, οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν την υβριδική τεχνολογία, που τους αναγκάζει να αλλάξουν πλατφόρμα. Το crossover δεύτερης γενιάς θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Renault-Nissan Alliance CMF-B (που υποστηρίζει το νέο Renault Clio και την επικείμενη έκδοση του crossover Captur δεύτερης γενιάς).

Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο μοτέρ βενζίνης 1.600 κ.εκ. και έναν ηλεκτρικό κινητήρα που θα τροφοδοτείται με μπαταρία 9.8kWh, που θα επιτρέπει στο Juke να διανύει 32,18 χλμ μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Φυσικά θα υπάρχει και η επιλογή συμβατικών κινητήρων εσωτερικής καύσης, όπως ο τρικύλινδρος Turbo των 1000 κ.εκ. και ο 1500σάρης diesel.

Οι ιθύνοντες της Nissan αφήνουν το υπονοούμενο ότι μπορεί να παραχθεί ένα πλήρως ηλεκτρικό Juke, δεδομένου του αυξημένου ανταγωνισμού από μοντέλα όπως το Hyundai Kona EV και το Kia e-Niro.

Advertisement

To νέο Juke θα έχει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες.  Η νέα της πλατφόρμα θα αυξήσει σημαντικά τόσο το συνολικό μέγεθος όσο και το μήκος του μεταξονίου, το οποίο θα προσθέσει ζωτικά χιλιοστά για τους επιβάτες αλλά και τον χώρο αποσκευών. Επιπλέον οι πρώτες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το νέο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής, που παρέχει συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Android Auto smartphone. Τέλος δεν αποκλείεται το Juke να έχει και το σύστημα ProPILOT της Nissan.

Όπως και το τρέχον μοντέλο, το επόμενο Juke θα παραχθεί στις εγκαταστάσεις της Nissan στο Sunderland. Πάνω από ένα εκατομμύριο κομμάτια έχουν κατασκευαστεί εκεί από την κυκλοφορία του αυτοκινήτου.

Advertisement