Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο δρόμο το νέο Nissan Juke

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο δρόμο το νέο Nissan Juke

ΝΕΑ

Στο δρόμο το νέο Nissan Juke

ΝΕΑ

Το νέας γενιάς Nissan Juke βρίσκεται ήδη στο δρόμο της εξέλιξης, αυτές οι κατασκοπευτικές λήψεις σε δημόσιο χώρο αποτελούν την πιο απτή απόδειξη…

Advertisement
Advertisement

 

Είναι η πρώτη φορά που το Juke δεύτερης γενιάς εντοπίζεται στο κοινό και παρά το γεγονός ότι το πρωτότυπο φέρει κάποιο βαρύ καμουφλάζ, δεν είναι δύσκολο να το αναγνωρίσεις ως Juke. Οι προβολείς των ματιών είναι εκεί, όπως και οι “κρυμμένες” λαβές στις πίσω πόρτες αλλά και τα τονισμένα τόξα των τροχών.

Επιπλέον, το νέο Juke διαθέτει σχεδόν ίδιες διαστάσεις με το τρέχον μοντέλο, μέχρι σημείου κάποιος να μπει στον πειρασμό να πει ότι πρόκειται για ένα facelift και όχι για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Η μεγαλύτερη διαφορά μπορεί να εντοπιστεί στο πίσω μέρος, όπου τα φώτα σχήματος μπούμερανγκ του τρέχοντος μοντέλου αντικαθίστανται από οριζόντιες μονάδες παρόμοιες με εκείνες του Qashqai. Το εμπρός άκρο εκπέμπει παρόμοια vibes με το σημερινό Juke, κυρίως χάρη στα φώτα τριών μερών (προβολείς, DRL και φώτα ομίχλης), ωστόσο, το μοντέλο του 2020 διαθέτει μια νέα μάσκα V-motion εμπνευσμένη από το Leaf τελευταίας γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Δεν υπάρχουν ακόμα εσωτερικές φωτογραφίες, αλλά μία πρόχειρη εικόνα προσφέρει μια ματιά στην κορυφή του ταμπλό, η οποία διαθέτει μια νέα “πλωτή” οθόνη. Είναι δύσκολο να πούμε εάν αυτό είναι οριστικό ή απλώς ένας αυτοσχεδιασμός εξέλιξης, παρόλο που η καμπίνα αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε τεχνολογία.

Παρά τις εντυπωσιακές ομοιότητες στο στυλ, η δεύτερη γενιά Juke θα βασιστεί σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα. Η αρχιτεκτονική CMF-B φαίνεται να είναι η πιο κατάλληλη επιλογή, καθώς χρησιμοποιείται και από το ολοκαίνουργιο Renault Clio και υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση, η οποία θα είναι χρήσιμη για την υβριδική έκδοση που γνωρίζουμε ότι θα είναι διαθέσιμη. Επίσης θα υπάρχουν ο 3κύλινδρος τούρμπο 1.0, ο 4κύλινδρος 1.6 καθώς και ένας turbodiesel 1.5 λίτρων. Η μετάβαση στην πλατφόρμα CMF-B θα ωφελήσει επίσης τον εσωτερικό χώρο, καθώς θα επιτρέψει στο νέο Juke να έχει ένα ελαφρώς μακρύτερο μεταξόνιο και έτσι περισσότερο διαθέσιμο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Αναμείνατε το ολοκαίνουργιο Juke ως concept στη Γενεύη και μοντέλο παραγωγής προς τα τέλη του έτους.