Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικό ή ηλεκτρικό το επόμενο Nissan Z

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικό ή ηλεκτρικό το επόμενο Nissan Z

ΝΕΑ

Υβριδικό ή ηλεκτρικό το επόμενο Nissan Z

ΝΕΑ

Μετά την κυκλοφορία της είδησης πως η Nissan ετοιμάζει νέο μοντέλο «Ζ», ακούγεται πολύ έντονα πως υπάρχει διχογνωμία αναφορικά με το αν το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό ή υβριδικό.

Advertisement
Advertisement

Οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για τα Ζ και GT-R από τη Nissan, πρέπει να είναι άμεσες μια και αμφότερα τα μοντέλα έχουν αρκετά χρόνια παρουσίας στην αγορά. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα νέα για τις σκέψεις και τα σχέδια των Audi και Porsche αναφορικά με τα αντίστοιχα sport μοντέλα τους (ΤΤ και Boxster/ Cayman αντίστοιχα). Ο Ivan Espinosa, που είναι Αντιπρόεδρος στο κομμάτι της στρατηγικής τοποθέτησης των αυτοκινήτων της Nissan, παραδέχτηκε πως «η ηλεκτρική εκδοχή του επόμενου Ζ, είναι πάντα μέσα στις συζητήσεις μας. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αναφορικά με την απόφαση που θα πάρουμε, μια και πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι πως το κοινό είναι έτοιμο να αποδεχτεί τα sport αυτοκίνητα ως αμιγώς ηλεκτρικά».

Advertisement
Advertisement

«Η βαριά μπαταρία ενός ηλεκτρικού ή υβριδικού αυτοκινήτου, είναι κόντρα στο νόημα των sport αυτοκινήτων, στα οποία ακόμα και ένα επιπλέον κιλό, χρειάζεται να ανακαλυφθεί τρόπος για να απομακρυνθεί» συνεχίζει ο Espinoza. Η αυτονομία είναι ένα ακόμα θέμα που απασχολεί τους κατασκευαστές, μια και τα sport αυτοκίνητα πρέπει να είναι ικανά να παρουσιάζουν υψηλές επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία ταυτόχρονα, όχι ή το ένα ή το άλλο.

Για τα δύο μοντέλα της Nissan που ο Espinoza χαρακτηρίζει « καρδιά» της Ιαπωνικής εταιρείας, η τοποθέτησή του γεμίζει προσμονή τους petrolheads. «Συνεχώς ψάχνουμε την επόμενη μέρα των GT-R και Z καθώς τα θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικά για τη συνέχεια της Nissan. Οι φίλοι των sport αυτοκινήτων θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο από το σύνηθες, για να δουν την εξέλιξη αλλά σίγουρα θα υπάρξει και σίγουρα θα είναι  παραπάνω από ικανοποιητική σε όλους τους τομείς που έχουν διακριθεί και τα υπάρχοντα μοντέλα».

Advertisement