Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιταλία: Μεγάλη πτώση 35% σημείωσαν οι πωλήσεις diesel αυτοκινήτων

Ελλάδα 10:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιταλία: Μεγάλη πτώση 35% σημείωσαν οι πωλήσεις diesel αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Ιταλία: Μεγάλη πτώση 35% σημείωσαν οι πωλήσεις diesel αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Οι αντιπρόσωποι στήριξαν την αγορά με «πινακιδώσεις» καινούριων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Μικρή πτώση 3,1% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Αύγουστο στην Ιταλία. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Ιταλία οι πωλήσεις ανήλθαν σε 88.939 οχήματα σημειώνοντας πτώση 3,1% ωστόσο σε σχέση με άλλα κράτη-μέλη η πτώση διατηρήθηκε σε μονοψήφιο ποσοστό εξαιτίας των «πινακιδώσεων» που πραγματοποίησαν οι αντιπρόσωποι.

Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι τον Αύγουστο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ιταλία σημείωσαν αύξηση 10% εξαιτίας της εφαρμογής του νέου προτύπου WLTP. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως οι «πινακιδώσεις» καινούριων αυτοκινήτων από τις αντιπροσωπείες διατήρησαν την αγορά σε φυσιολογικά επίπεδα τη στιγμή που οι πωλήσεις σε άλλα-κράτη μέλη καταγράφουν διψήφια ποσοστά καθόδου.

Advertisement
Advertisement

Οι εταιρικές πωλήσεις τον Αύγουστο σημείωσαν άνοδο 25% και ανήλθαν σε πάνω από 21.000 μονάδες ενώ οι «πινακιδώσεις» ανήλθαν σε πάνω από 6.000 μονάδες. Οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν πτώση 5,5% ενώ οι μακροχρόνιες μισθώσεις μειώθηκαν κατά 24%. Όσον αφορά στα καύσιμα των κινητήρων που επέλεξαν οι καταναλωτές αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι πωλήσεις οχημάτων diesel κατέγραψαν μείωση 35% και ανήλθαν σε 34.053 μονάδες καταλαμβάνοντας το 38,1% του συνόλου της αγοράς. Αντίθετα οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο 45% και ανήλθαν σε 39.123 μονάδες καταλαμβάνοντας το 43,8%. Αύξηση κατέγραψαν και οι πωλήσεις αυτοκινήτων που κινούνται με Υγραέριο και Φυσικό Αέριο σε ποσοστό 10% και 2,5%. Τα υβριδικά μοντέλα σημείωσαν επίσης άνοδο 4,6% ωστόσο τα plug-in αυτοκίνητα κατέγραψαν πτώση 0,4%. Από την άλλη μεριά οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τριπλασιάστηκαν και το μερίδιό τους ανήλθε στο 0,6%.

Οι επιδόσεις των εταιρειών

Advertisement

Πτώση 16% κατέγραψαν οι πωλήσεις του ομίλου FCA στην Ιταλία τον Αύγουστο.

Ειδικότερα οι πωλήσεις της Fiat στον Αύγουστο σημείωσαν πτώση 8,4%, της Jeep κατά 27%, της Alfa Romeo κατά 69% και της Maserati κατά 55%. Αντίθετα η Lancia διπλασίασε τις πωλήσεις της καταγράφοντας άνοδο 69%!

Advertisement

Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου PSA στην Ιταλία με τις πωλήσει της Peugeot να παραμένουν αμετάβλητες, της Opel να καταγράφουν άνοδο 1,8% της DS 18% ενώ της Citroen να μειώνονται κατά 12%.

Η VW κατάφερε να σημειώσει άνοδο 13% στην Ιταλία τον Αύγουστο ενώ οι υπόλοιπες μάρκες του ομίλου επίσης κατέγραψαν θετικά αποτελέσματα με την Seat να σημειώνει αύξηση 14%, την Skoda 11%, την Audi 28% ενώ αντίθετα η Porsche να καταγράφει πτώση 46%.

Η Dacia επίσης σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων στην Ιταλία τον Αύγουστο σημειώνοντας άνοδο 29% ενώ αντίθετα η Renault κατέγραψε πτώση 39%.

Advertisement

Οι πωλήσεις της Ford σημείωσαν πτώση 6,9% ενώ μειώθηκαν επίσης οι πωλήσεις της Hyundai και Kia σε ποσοστά 18% και 5,6% αντίστοιχα.

Πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις της Nissan και της Toyota σε ποσοστά 29% και 5,9%.

Αντίθετα οι Mercedes-Benz και BMW σημείωσαν άνοδο 25% και 8,4% αντίστοιχα.

Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ιταλία καταγράφουν μείωση 3% και ανήλθαν σε 1.325.162 οχήματα.