Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsmotoChoice: 125

ΝΕΑ

Αξίζει να περιμένω για καινούργιο ή να προτιμήσω μεταχειρισμένο;

  • Βασίλης Σαρημπαλίδης (saribal@otenet.gr)

Τα κέρδη και οφέλη του πελάτη από την αγορά ενός οχήματος εξαρτώνται από τις ανάγκες και τη χρήση που θα κάνει. Διαβάστε τα υπέρ και τα κατά από την αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Η αγορά του αυτοκινήτου… αναστενάζει τον τελευταίο καιρό και αυτό γιατί με την πανδημία να καλπάζει έχει δεχτεί πολλές πιέσεις από τη ζήτηση που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τη μία είναι καλό για τους επιχειρηματίες να περιμένουν να πουλήσουν αντί να ψάχνουν τους πελάτες με το… ντουφέκι, αλλά από την άλλη είναι και εκνευριστικό για τους πελάτες να πληρώνουν για να αποκτήσουν αυτοκίνητο και να περιμένουν μήνες μέχρι να έρθει στα χέρια τους.

Τα παραπάνω ισχύουν για τα καινούργια οχήματα καθώς χρειάζεται υπομονή όμως υπάρχει και η και η λύση της αγοράς μεταχειρισμένου οχήματος.

Καινούργιο λοιπόν ή μεταχειρισμένο; Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν τα υπέρ και τα… κατά, οπότε πάμε να δούμε τι ισχύει και να προβληματιστούμε προκειμένου να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ….

Υπέρ:
– Κάθε καινούργιο αυτοκίνητο παρέχεται με εγγύηση πολλών ετών που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης θα έχει το κεφάλι του ήσυχο, οτιδήποτε και να τύχει στο νέο του όχημα…
– Η επιλογή της αγοράς γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και τα γούστα του πελάτη όσο προχωρημένα και τραβηγμένα και να είναι. Από το χρώμα, τις ζάντες, τα φώτα, τον εξοπλισμό, τα… πάντα. Βασικά το αγοράζει όπως θέλει.
– Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, έχουν καλές επιδόσεις, χαμηλές καταναλώσεις, και δεν επιβαρύνονται με υψηλά τέλη κυκλοφορίας.

Κατά:
– Η απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου αυτήν την περίοδο χρειάζεται υπομονή καθώς ο χρόνος παράδοσης είναι μεγάλος. Όσο περισσότερος και πιο ιδιαίτερος είναι ο εξοπλισμός τόσο μεγαλύτερος και ο χρόνος παράδοσης.
– Το κόστος αγοράς είναι υψηλό με την τάση και τα δεδομένα να αλλάζουν προς τα πάνω όσο περνά ο καιρός. Ήδη παρατηρούμε αυξήσεις και αναμένουμε το ερχόμενο χρονικό διάστημα να δούμε αυτό το φαινόμενο σε πιο έντονο βαθμό.


ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ….

Υπέρ:
– Το βλέπεις, το επεξεργάζεσαι , κάνεις τα χαρτιά της μεταβίβασης και φεύγεις ακόμα και την ίδια ώρα με το αυτοκίνητο! Αρκεί να το έχεις ελέγξει πριν για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως!
– Το κόστος απόκτησης είναι πιο προσιτό συγκριτικά με ένα καινούργιο και εξαρτάται από ποιον το αγοράζεις και με ποιο τρόπο.

Κατά:
– Τα… χιλιόμετρα. Έχετε διαβάσει δεκάδες ρεπορτάζ στο Newsauto για απάτες που αφορούν σε γυρισμένα χιλιόμετρα, οπότε είναι ένα σημείο που χρειάζεται τεράστια προσοχή και ψάξιμο.
– Δεν έχεις επιλογές σε χρώμα, κιβώτιο, αξεσουάρ κ.λπ. Όπως στο δίνουν έτσι θα το πάρεις, άντε το πολύ – πολύ να προσθέσεις 1-2 έξτρα που μπορεί να τα τοποθετήσει ο έμπορος.
– Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν γνωρίζεις ποιος το είχε στην κατοχή του και τη χρήση του έκανε ή ακόμα και αν του άλλαζε λάδια. Ασχέτως με την εξωτερική εικόνα του οχήματος «εσωτερικά» χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Υψηλότερο κόστος συντήρησης στην περίπτωση που θέλεις να το διατηρείς σε καλή κατάσταση και να μπορείς να κινείσαι με ασφάλεια.

Γυρισμένα χιλιόμετρα: Πώς θα τα αποφύγετε

Δείτε τις ανάγκες σας

Όπως διαπιστώνετε και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά. Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθενός και από το πόσο θέλει να «χάσει» χρήματα όταν θα έρθει η ώρα να το αλλάξει με κάποιο άλλο.

Το σίγουρο είναι πως πριν από κάθε αγορά, πρέπει να ελέγξετε το κόστος συντήρησης, κατανάλωσης καυσίμου, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια κ.λπ. και να δείτε με αυτόν τον απλό τρόπο ποια χρήματα θα δαπανήσετε για το διάστημα που θα παραμείνει στα χέρια σας. Εκεί είναι που θα καταλάβετε (αν το μοναδικό σας κριτήριο είναι το οικονομικό) , αν για τις ανάγκες σας αξίζει να αποκτήσετε καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Αποκάλυψη newsauto: Υποχρεωτική η εγγύηση 2 ετών στα μεταχειρισμένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άνετος πουλάει μεταχειρισμένα με γυρισμένα χιλιόμετρα και πλαστά Book Service
Γιατί οι πλούσιοι προτιμούν τα μεταχειρισμένα;
Ποια μεταχειρισμένα αγοράζουν οι Έλληνες;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ