Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ισοφάρισε το ρεκόρ του Ράλι ΔΕΘ ο Σωκράτης Τσολακίδης

Ελλάδα 8:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ισοφάρισε το ρεκόρ του Ράλι ΔΕΘ ο Σωκράτης Τσολακίδης

ΝΕΑ

Ισοφάρισε το ρεκόρ του Ράλι ΔΕΘ ο Σωκράτης Τσολακίδης

ΝΕΑ

Ρεκόρ νικών σημείωσε ο Σωκράτης Τσολακίδης στο Ράλι ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης και έπιασε σε νίκες τον αείμνηστο Γιώργο Μοσχού

Advertisement
Advertisement

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ράλι ΔΕΘ που προσμετρούσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ασφάλτου. Ήταν η 55η φορά που διεξήχθη ο αγώνας της Βορείου Ελλάδας και συγκέντρωσε 45 αγωνιστικά αυτοκίνητα αλλά και χιλιάδες θεατές στην εκκίνηση αλλά και α βουνά.

Ο αγώνας που στο παρελθόν έχει προσμετρήσει και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξεκίνησε από την Πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία πολλών θεατών που δημιούργησαν μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα που σπάνια συναντά κανείς σε αγώνες.

Την επίσημη έναρξη έδωσε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ τα πυροτεχνήματα και το πάθος του κόσμου έδωσαν άλλον αέρα στον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

 

Την επίσημη εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας που έδειξε να το διασκεδάζει. Στον αγώνα έδωσαν το παρών τόσο ο Νίκος Ζεϊμπεκης (αντιδήμαρχος αθλητισμού) όσο και Σωκράτης Δημητριάδης (Αντιδήμαρχος οικονομικών).

 

Το παρών με ένα εκπληκτικό σόου στην εκκίνηση έδωσε η ομάδα Cheerleaders “Dragon” η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2024

Πρωτιά και ρεκόρ για Skoda και Τσολακίδη

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, τον απόλυτο χρόνο σημείωσε ο Σωκράτης Τσολακίδης κερδίζοντας και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές. Με τη νίκη αυτή ο δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδος ισοφάρισε το ρεκόρ των 7 νικών του Γιώργου Μοσχού, το οποίο φαινόταν ακατάρριπτο τα τελευταία 38 χρόνια.

Advertisement

Ο Τσολακίδης συμμετείχε με μία Skoda Fabia RS Rally2 και συνοδηγό τον κορυφαίο συνοδηγό Γιώργο Πολυζώη.

Ο Σωκράτης Τσολακίδης έτρεξε με Skoda Fabia RS Rally2

Οδήγηση στρατηγικής…

Την δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Γιώργος Αναπολιοτάκης – Θανάσης Τσιούκας πίσω από το τιμόνι ενός Ford Fiesta R5.

Advertisement

Οι πρωταθλητές ράλι ασφάλτου την τελευταία τετραετία, οδηγώντας με στρατηγική, εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των έτερων διεκδικητών του πρωταθλήματος (Τσουλόφτας – Ελία) και πρόσθεσαν πολύτιμους βαθμούς στο δρόμο για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Oι Γιώργος Αναπολιοτάκης – Θανάσης Τσιούκας με Ford Fiesta R5

Στο βάθρο ο Αλυγιζάκης

Το Ρεθυμνιώτικο Skoda Fabia R5, με πλήρωμα τους Λευτέρη Αλυγιζάκη – Χατζηδάκη, πίεσε τους πρωταθλητές στα δύο περάσματα από την ε.δ “Λιβάδι – Πετροκέρασα”, όμως δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά στα δυο περάσματα από το Χολωμόντα και περιορίστηκε στη τρίτη θέση του βάθρου.

Εκκίνηση από την Πλατεία Αριστοτέλους για τους Αλυγιζάκη – Χατζηδάκη παρουσία πλήθςς θεατών…

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φόβοι για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης και του diesel
Η Λευκάδα πιο κοντά στους Αθηναίους – Εντυπωσιακό video
Επίσημο: To νέο Fiat 600 δεν θα είναι μόνο ηλεκτρικό!