Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μυκονόοοος! Το Citroen Ami Buggy είναι το απόλυτο party animal

Ελλάδα 11:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μυκονόοοος! Το Citroen Ami Buggy είναι το απόλυτο party animal

ΝΕΑ

Μυκονόοοος! Το Citroen Ami Buggy είναι το απόλυτο party animal

ΝΕΑ

To ήδη γνωστό μας Citroen Ami αποκτά το πιο περιπετειώδες αδελφάκι του για τις πιο VIP βόλτες στην Κυανή Ακτή. Προσεχώς και στη Μύκονο.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με την παρουσίαση του “απλού” Ami η Citroen είχε παρουσιάσει και ένα πρωτότυπο, με πιο περιπετειώδη χαρακτήρα και μια διάθεση επιστροφής σε πιο ανέμελες εποχές της αυτοκίνησης.

Η γαλλική εταιρία αποφάσισε τελικά να προχωρήσει και στην παραγωγή, και πλέον το My Ami Buggy είναι γεγονός. Δεν πρόκειται όμως για κάποιο μοντέλο ευρείας παραγωγής, καθώς θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 κομμάτια και θα πωλείται μόνο στην αγορά της Γαλλίας.

Η έκδοση παραγωγής δεν είναι τόσο ριζοσπαστική και ιδιαίτερη όσο το πρωτότυπο, αν και διατηρεί αρκετά από τα στοιχεία εκείνου του οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Τα πλαστικά μέρη είναι βαμμένα σε χακί χρώμα και συνδυάζονται με κίτρινες λεπτομέρειες, μεταλλικές μπάρες αντί για πόρτες, αφαιρούμενη υφασμάτινη οροφή και ένα νέο σετ από τροχούς 14 ιντσών στο χρώμα του χρυσού.

Διαθέτει επίσης πλαστικές επενδύσεις στους προφυλακτήρες, τα φτερά και τα πλαϊνά μαρσπιέ, καθώς και ένα νέο διακοσμητικό περιμετρικά των προβολών και των πίσω φωτιστικών σωμάτων που το κάνουν να φαίνεται πιο crossover.

Advertisement

Η οροφή είναι αδιάβροχή και με αντοχή στην ακτινοβολία UV και μπορεί να βγει εύκολα χάρη σε ειδικούς συνδετήρες, ενώ χωράει πίσω από τα καθίσματα όταν αναδιπλώνεται.

Advertisement

Από το concept έχουν αφαιρεθεί οι όποιες off road αναφορές, αφού προφανώς δύσκολα θα πατήσει σε χωματόδρομους το Ami Buggy. Υπάρχουν πλέον κανονικά ασφάλτινα ελαστικά, ενώ τα μηχανικά μέρη παραμένουν ίδια με την κανονική έκδοση του Ami.

Το σαλόνι έχει την ίδια βασική σχεδίαση με το απλό Ami, με έντονη την παρουσία του κίτρινου χρώματος σε διάφορα σημεία. Κάθε My Ami Buggy Θα εφοδιάζεται με μία πινακίδα “My Ami Buggy Ultra Limited Edition” και θα είναι αριθμημένο.

Advertisement

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου στην Γαλλία με τις παραδόσεις να ξεκινούν στις 8 Αυγούστου. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την τιμή, ούτε αν θα μεγαλώσει η παραγωγή του για να πάει σε άλλες χώρες.

Αυτή την προοπτική πάντως δεν την έχει αποκλείσει η Citroen, ανάλογα με την ζήτηση που θα υπάρχει για τα 50 αυτά αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν σε πρώτη φάση. Αν όντως γίνει αυτό, το ελληνικό καλοκαίρι και το μποτιλιάρισμα στα πάρτι της Μυκόνου βρήκαν το απόλυτο όχημά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Citroen Ami
To νέο Citroen Ami των 5.500 ευρώ (video)
Το Citroen Ami στην Ελλάδα (+τιμές)