Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι υποδομές της ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι υποδομές της ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

Οι υποδομές της ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

Όλες και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προετοιμάζονται για την ηλεκτροκίνηση και τη νέα εποχή που αυτή θα φέρει, σε λίγο χρονικό διάστημα. Ξεχάστε ότι ξέρατε, τα πάντα ξεκινούν από την αρχή.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Και δεν αναφερόμαστε φυσικά μόνο στα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει η κάθε εταιρία και είναι σχεδόν έτοιμα από κάθε άποψη. Αλλά πολύ περισσότερο στις υλικοτεχνικές υποδομές που έχουν ή πρόκειται να δημιουργηθούν, προκειμένου να υποστηρίξουν έμπρακτα το εγχείρημα της νέας αυτής τάξης πραγμάτων.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εταιρίες BMW, Daimler, Ford αλλά και Volkswagen προέβησαν σε ανακοίνωση πως συνεργάζονται εντατικά για την κατασκευή ενός μεγάλου δικτύου ταχυφόρτισης, το οποίο θα περιλαμβάνει πάνω από 1.000 σημεία σε μεγάλες λεωφόρους 400 και πλέον πόλεων της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Το καθένα από αυτά ξεχωριστά, θα διαθέτει σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ισχύ μέχρι και 350 kW. Θα τοποθετηθούν σε εμπορικά κέντρα, κεντρικά σημεία, όπως επίσης και πρατήρια υγρών καυσίμων, εννοείται συμβατά με το σύστημα χρέωσης CCS (Combined Charging System). Ετοιμαστείτε, η εποχή άλλαξε.