Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Ηonda HR-V e:ΗEV: Τα 4+1 στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηonda HR-V e:ΗEV: Τα 4+1 στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό

HONDA 2021-1

Ηonda HR-V e:ΗEV: Τα 4+1 στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό

HONDA 2021-1

Με το νέο HR-V e:HEV το οποίο θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2021 η Honda δημιουργεί ένα εντυπωσιακό crossover με στοιχεία από σπορ κουπέ αμάξωμα σε συνδυασμό με την κορυφαία υβριδική τεχνολογία που εφαρμόζει σε όλα της τα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Σε φάση έντονης κινητικότητας και μεγάλης ανανέωσης της γκάμας της βρίσκεται αυτό το διάστημα η Honda, καθώς ακολουθεί πιστά το χρονοδιάγραμμά της για γρήγορη και ασφαλή μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η υβριδική τεχνολογία που διαθέτει αυτή την στιγμή στην γκάμα των μοντέλων της που κυκλοφορούν στην Ευρώπη είναι η πιο εξελιγμένη ανάμεσα σε όλους τους κατασκευαστές, ενώ και τα πρώτα ηλεκτρικά της μοντέλα δείχνουν ξεκάθαρα την επιμονή της ιαπωνικής εταιρίας να παραμείνει ένας κατασκευαστής με πρωτοπόρες ιδέες και καινοτόμες σχεδιαστικές επιλογές.

Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινείται και η νέα γενιά του Honda HR-V το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει από τα τέλη του 2021 ένα ήδη επιτυχημένο και άκρως ελκυστικό compact SUV. Mε νέα και πολύ πιο σύγχρονα στοιχεία στην σχεδίασή του, με μοντέρνες επιλογές στην αισθητική του αμαξώματος, με ένα σαλόνι που διαθέτει ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει σε ψηφιακές τεχνολογίες διασύνδεσης, και με ένα υβριδικό τεχνολογικό υπόβαθρο που ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς, το νέο HR-V είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα της κατηγορίας του και θα φέρει έναν φρέσκο αέρα στα σύγχρονα crossover.

Advertisement
Advertisement

To νέο HR-V διαθέτει πολλά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα νέα στοιχεία τα οποία δημιουργούν ένα πολύ μοντέρνο και νεανικό όχημα για ανθρώπους με δραστήριο lifestyle και για εκείνους που περιμένουν και μία ευχάριστη δόση σπορ οδηγικής ευχαρίστησης από ένα crossover. Ας δούμε τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της βασικής φιλοσοφίας του νέου HR-V και τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό στο σύγχρονο τοπίο της κατηγορίας του.

1. Μοντέρνα σχεδίαση με σπορ αναφορές. Ακολουθώντας την φιλοσοφία της Honda “Man-Maximum, Machine-Minimum”, σύμφωνα με την οποία, σκοπός της τεχνολογίας και της σχεδίασης είναι να εξυπηρετούν τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών, το νέο μοντέλο πετυχαίνει μία σπάνια ισορροπία μεταξύ premium SUV σχεδίασης και εξαιρετικής ευρυχωρίας, με συμπαγείς διαστάσεις και εύκολη πρόσβαση για τους επιβάτες.

Mε τις γραμμές του να έχουν έντονη κλίση προς τα εμπρός, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά και μειωμένο το ύψος της οροφής κατά 20 χιλιοστά, το νέο HR-V έχει αποκτήσει μία έντονα δυναμική παρουσία. Μία παρουσία η οποία τονίζεται ακόμα περισσότερο από την σχεδίαση του πίσω μέρους με ευδιάκριτα τα στοιχεία ενός κουπέ αλλά και από τη νέα μάσκα και τα εντυπωσιακά LED φωτιστικά σώματα, τα οποία τονίζουν ακόμα περισσότερο τον premium χαρακτήρα του νέου HR-V.

Advertisement

2. Kορυφαίας ποιότητας σαλόνι. Στο εσωτερικό του νέου HR-V, κάθε σχεδιαστικό στοιχείο προορίζεται για τη δημιουργία ενός ευρύχωρου και ευάερου περιβάλλοντος που συνδέει τους επιβάτες με τον εξωτερικό κόσμο, με επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας απαράμιλλα στην sub-compact SUV κατηγορία. Σύγχρονα υφάσματα και ανάγλυφα υλικά δημιουργούν μία αίσθηση ανθεκτικότητας και πολυτέλειας, ενώ όλα είναι απαλά στην αφή. Το εσωτερικό σχεδιάστηκε με έμφαση στην ευρυχωρία και τη φωτεινότητα για ένα ευάερο περιβάλλον καμπίνας.

Advertisement

Η αίσθηση αυτή ενισχύεται από ένα μοναδικό ‘Air Diffusion System’ (Σύστημα Διάχυσης Αέρα) με αεραγωγούς σχήματος L τοποθετημένους στις πάνω γωνίες του ταμπλό. Το σύστημα κατευθύνει διακριτικά μία ροή αέρα κατά μήκος των πλαϊνών παραθύρων προς την οροφή, δημιουργώντας έναν ευχάριστο στροβιλισμό πλευρικά και πάνω από τους επιβάτες και κατά συνέπεια ένα άνετο περιβάλλον. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν τα κορυφαίας άνεσης καθίσματα για όλους τους επιβάτες, με νέου τύπου επενδύσεις για ξεκούραστα ταξίδια, ενώ η εργονομία τονίζεται ακόμα περισσότερο με την διατήρηση κάποιων φυσικών διακοπτών για την διεκπεραίωση τον πιο συχνών λειτουργιών χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

3. Η μεγαλύτερη ευρυχωρία και πρακτικότητα της κατηγορίας του. Αν και οι συνολικές διαστάσεις του οχήματος είναι παρόμοιες με του προηγούμενου μοντέλου, το νέο HR-V προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια και τους ώμους, αυξάνοντας την αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης. Εκτός από την αύξηση του χώρου των ποδιών πίσω κατά 35 mm, υπάρχει μία πρόσθετη κλίση δύο μοιρών συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά HR-V, που είναι αποτέλεσμα της κεντρικής διάταξης του ρεζερβουάρ της Honda και της έξυπνης τοποθέτησης των υβριδικών εξαρτημάτων. Χάρη στη δομή της πλατφόρμας, παραμένει η εξαιρετικά ευέλικτη διάταξη πίσω καθισμάτων Magic Seat, που επιτρέπει την πλήρη αναδίπλωση προς τα κάτω ή προς τα πάνω, ανάλογα με τον απαιτούμενο χώρο φόρτωσης.

Advertisement

Ο χώρος φόρτωσης είναι ιδιαίτερα πρακτικός παρά την έντονη κλίση της οροφής, με χαμηλότερο σκαλοπάτι και επίπεδο δάπεδο, οποίος μπορεί να φιλοξενήσει και μεγάλου μεγέθους αντικείμενα, όπως για παράδειγμα δύο mountain bikes. Διατίθεται επίσης και μία έξυπνη λειτουργία “Power Tailgate Walk Away Close” που υπερέχει έναντι άλλων παρόμοιων συστημάτων, καθώς αντιλαμβάνεται την απομάκρυνση του κλειδιού και δίνει αυτόματα την εντολή για το κλείσιμο της πόρτας του πορτ-μπαγκάζ.

4. Δοκιμασμένη και ιδιαίτερα αποδοτική υβριδική τεχνολογία. Χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία που έχει φέρει από την Formula 1, η Honda έχει δημιουργήσει ένα μοναδικής απόδοσης υβριδικό σύστημα για το νέο Honda HR-V e:HEV το οποίο προσφέρει μία απολαυστική εμπειρία οδήγησης, με άμεση απόκριση στο γκάζι και εξαιρετικές επιδόσεις σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες συνδεδεμένους με ένα βενζινοκινητήρα i-VTEC 1.5L, ενώ προσφέρει μέγιστη ισχύ 96 kW (131 PS) και μέγιστη ροπή 253Nm στις 4.500 σαλ. Το σύστημα e:HEV περιλαμβάνει τρία drive modes, που επιλέγονται αυτόματα ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Για βέλτιστη απόδοση, το HR-V εκκινεί με ηλεκτρική λειτουργία περνώντας ομαλά σε υβριδική λειτουργία, όταν ο οδηγός πατά περισσότερο το γκάζι (αυξημένο φορτίο). Το πρόσθετο drive mode B μπορεί να επιλέγεται μέσω του επιλογέα σχέσεων έτσι ώστε να υπάρχει ανάκτηση της ενέργειας μέσω της πέδησης, η ένταση της οποία ελέγχεται από δύο paddles στο τιμόνι. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της κορυφαίας οδηγικής εμπειρίας που προσφέρει το υβριδικό σύστημα της Honda είναι το αυτόματο κιβώτιο μίας σχέσης, το οποίο κάνει πολύ πιο άνετη την καθημερινή μετακίνηση του οδηγού και είναι σαφώς πιο άμεσο και αποδοτικό στην χρήση του από τα αντίστοιχα κιβώτια τύπου CVT του ανταγωνισμού.

5. Προηγμένες τεχνολογίες διασύνδεσης και υποβοήθησης. Το νέο Honda HR-V προσφέρει μία κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας και τεχνολογικής επάρκειας. Η υψηλής ανάλυσης αφής 9” LCD είναι σχεδιασμένη για ελάχιστη διάσπαση της προσοχής του οδηγού, με απλοποιημένη και πλήρως προσαρμοζόμενη διάταξη μενού για εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες άνεσης και ελέγχου.

Το λειτουργικό σύστημα έχει απλοποιηθεί για να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τον οδηγό, ο οποίος μπορεί επίσης να αποφασίζει πόσες πληροφορίες από τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης θα προβάλλονται στην οθόνη 7” TFT του πίνακα οργάνων ώστε να διασπάται λιγότερο η προσοχή του κατά την οδήγηση. Υπάρχει η δυνατότητα για mirroring του smartphone μέσω Apple CarPlay (μέσω Bluetooth, WiFi ή καλωδίου) και Android Auto (μέσω καλωδίου). Η αναβάθμιση με νέα χαρακτηριστικά και λήψη apps γίνεται μέσω ασύρματων ενημερώσεων SOTA (Over-the-air software).

Σε ό,τι αφορά τα συστήματα υποβοήθησης, το Honda Sensing αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό από την βασική έκδοση, περιλαμβάνοντας συστήματα όπως τα Pedestrian Collision Mitigation Steering System και Collision Mitigation Brake System (που πλέον ανιχνεύουν επερχόμενα οχήματα, ποδήλατα και μοτοσικλέτες, ώστε να ενεργοποιήσουν τα φρένα), Adaptive Cruise Control (ACC), σύστημα Blind Spot Information, Cross Traffic Monitor (Σύστημα Παρακολούθησης Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας) , Hill Descent Control (Σύστημα Ελέγχου Καθόδου) κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Honda HR-V: Με μοντέρνα εμφάνιση και αποδοτικό κινητήρα (video)
Tα πάντα για το νέο Honda HR-V e:HEV (+video)
H σχεδίαση του νέου Honda HR-V έχει ενδιαφέρον (+video)