Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Ηonda e: Σημαντικά βραβεία για ένα καινοτόμο αυτοκίνητο

Ελλάδα 8:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηonda e: Σημαντικά βραβεία για ένα καινοτόμο αυτοκίνητο

HONDA 2021-1

Ηonda e: Σημαντικά βραβεία για ένα καινοτόμο αυτοκίνητο

HONDA 2021-1

Το αμιγώς ηλεκτρικό Ηonda e δημιούργησε τεράστια αίσθηση από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του συγκεντρώνοντας πολλά βραβεία και διακρίσεις όντας κάτι πραγματικά ξεχωριστό σε επίπεδο σχεδίασης αλλά και με κορυφαία τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Η άφιξη του Honda e στις αγορές ήταν μία ακόμα πρωτοποριακή κίνηση από μία εταιρία που συνηθίζει να οδηγεί τις εξελίξεις σε κάθε εποχή της αυτοκίνησης, πιστή στο πνεύμα και την φιλοσοφία του ιδρυτή της. Έχοντας πίσω της τεράστια εμπειρία σε ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, η Honda με το μικρό e δημιούργησε ένα αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει με την σχεδίασή του και φέρνει μία νέα διάσταση στην αστική ηλεκτροκίνηση, όπου το στιλ και η ψηφιακή τεχνολογία συνδυάζονται με μοναδικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα.

Η παρουσία του Honda e δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τις επιτροπές των ειδικών, καθώς χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένα από τα πιο σημαντικά και σίγουρα τα περισσότερο ελκυστικά αυτοκίνητα των τελευταίων ετών. Μία από τις διακρίσεις που κέρδισε ήταν αυτή του World Urban Car of the Year για το 2021, ενώ υπήρξε και μέσα στην τριάδα των φιναλίστ για τον νικητή του σημαντικού βραβείου για το World Car of the Year. Ενδεικτικό της μεγάλης έμφασης που δίνει η Honda στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης είναι το γεγονός ότι και το Honda Jazz e:HEV ήταν επίσης μεταξύ των τριών φιναλίστ για τον τίτλο World Urban Car, με εμφανή την κυριαρχία της Ιαπωνικής μάρκας στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Το Honda e, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Honda για την Ευρώπη, ψηφίστηκε από τους 93 δημοσιογράφους μέλη της επιτροπής του World Car of the Year, ο οποίος αποτιμά την αριστεία στις κατηγορίες Urban (Αστικό Όχημα), Luxury (Πολυτέλεια), Performance (Επιδόσεις) και Design (Σχεδίαση). Συντελεστές της επιτυχίας του Honda e ήταν η άμεση απόκριση και η απολαυστική οδηγική εμπειρία, η εξαιρετική τεχνολογία και συνδεσιμότητα, αλλά και η ξεχωριστή, σύγχρονη σχεδίαση.

Κερδίζοντας διακρίσεις σε όλο τον κόσμο, το Honda e συνεχίζει να δημιουργεί παγκόσμια σημεία αναφοράς στους τομείς της σύγχρονης αυτοκινητιστικής σχεδίασης και της προηγμένης ηλεκτροκίνησης. Άλλες επιτυχίες του δημοφιλούς, συμπαγούς EV είναι δύο βραβεία ‘Red Dot’ ως επιβράβευση της εξαιρετικής του σχεδίασης, μεταξύ των οποίων το ‘Best of the Best 2020’, και μία θέση στο παγκοσμίου φήμης Μουσείο Σχεδίασης Red Dot στη Γερμανία.

Advertisement

Το Honda e κέρδισε επίσης τον τίτλο του ‘ECOBEST’ με ψηφοφορία της επιτροπής του AUTOBEST και ανακηρύχθηκε γενικός νικητής στο θεσμό του Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς (German Car of the Year 2021) με επιπλέον διακρίσεις στην κατηγορία ‘New Energy’. Ψηφίστηκε επίσης ‘Best EV’ από τη γυναικεία κριτική επιτροπή των βραβείων “Women’s World Car of the Year 2021”.

Advertisement

Μερικά από τα πιο σημαντικά βραβεία που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής είναι τα ακόλουθα:

  • AUTOBEST 2021 Awards – τίτλος ECOBEST (Ευρώπη)
  • German Car of the Year 2021 – Γενικός Νικητής, κατηγορία ‘New Energy’ (Γερμανία)
  • Red Dot Design Awards – ‘Red Dot: Best of the Best Car Design’ & ’Smart Product’ (Ευρώπη)
  • News International Motor Awards 2020 – ‘City / Small Car of the Year’ (Μ. Βρετανία)
  • Autocar Best Car Awards – ‘Best Car Tech’ (Μ. Βρετανία)
  • Autogids Best Car Awards – ‘Small Electric’ (Βέλγιο)
  • EuroCarBody Awards 2020 – Νικητής, Volume Segment (Γερμανία)
  • The Les Numériques Digital Star 2020-2021 for ‘Connected Car’ (Γαλλία)
  • Axel Springer Motor Awards – ‘Best Design’ (Ισπανία)
  • Denmark Car of the Year 2021 Awards – The Innovation Award, The Car-Joy Award (Δανία)
  • The Best of Moto Awards: Alternative Drive, Design (Πολωνία)
  • Automobil Awards by Motul: Design (Γαλλία)
  • 2020 TopGear.com Awards: City Car of the Year (Μ. Βρετανία)
  • ‘Best Cars of 2020’ award από το Vezess.hu (Ουγγαρία)

Οι πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης καταδεικνύουν ότι το Honda e αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς σε ότι έχει να κάνει με την μοντέρνα σχεδίαση, το πλούσιο ψηφιακό υπόβαθρο και την προηγμένη ηλεκτροκίνηση, χάρη στην οποία το μικρό Honda e αποδεικνύεται μία κορυφαία επιλογή για τη νέα εποχή της αστικής κινητικότητας.

Advertisement

Όμορφο, καλοφτιαγμένο, με εξαιρετικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές για τα δεδομένα του μεγέθους του, το Honda e κερδίζει με την εικόνα του σαλονιού του και την πληθώρα των οθονών και των σύγχρονων τεχνολογιών. Και την ίδια στιγμή αποτελεί μία κορυφαία απόδειξη της ικανότητας της Honda να κατασκευάζει μοναδικής ολοκλήρωσης αυτοκίνητα και επιβεβαιώνει και στην πράξη την δέσμευσή της στο πρόγραμμα για πλήρη μεταστροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Μα πάνω από όλα δεν είναι τόσο τα βραβεία, όσο η ίδια η απόδοση του Honda e και η απίστευτη ικανότητά του να αλλάζει την αντίληψη που έχουμε για την σύγχρονη αυτοκίνηση και τα νέα δεδομένα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση. Ένα αυτοκίνητο-σταθμός για την δεκαετία που διανύουμε, με το μεγαλύτερο βραβείο να είναι η αναγνώριση του κοινού και η ακατανίκητη έλξη που ασκεί σε όσους έχουν την ευκαιρία να το δουν και -κυρίως- να ζήσουν την μοναδική εμπειρία της οδήγησής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda e: Νικητής στα 2021 World Car Awards (+video)
Δοκιμή: Honda e 154 PS
Video: Honda e – Το ιδανικό ηλεκτρικό city car