Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΙΟΑΣ: Ημερίδα «Ασφαλείς και νηφάλιοι»

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΙΟΑΣ: Ημερίδα «Ασφαλείς και νηφάλιοι»

ΝΕΑ

ΙΟΑΣ: Ημερίδα «Ασφαλείς και νηφάλιοι»

ΝΕΑ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε στο πλαίσιο της 9ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (21-27/3) ημερίδα με αντικείμενο την παρουσίαση του πρωτοποριακού σύστηματος INTERLOCK: Σύστημα ελέγχου αλκοόλ σε οδηγό μέσω ανάλυσης εκπνεόμενου αέρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η συγκεκριμένη ημερίδα για το αλκοόλ και την οδήγηση με θέμα: “Safe & Sober” διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παρουσία του υπουργού κ. Σπίρτζη.

Παρέστησαν και τοποθετήθηκαν επί του θέματος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών η Ellen Townsend και ο Ilyas Daoud. Επισης ο Γιώργος Ουρσουζίδης πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, ο Γιάννης Αλεξάκης, προϊστάμενος τμήματος Οδικής Ασφάλειας και Κανόνων Κυκλοφορίαςτου Υπουργείου, η Anneleise Heeren από το υπουργείο Μεταφορών του Βελγίου, ο Armin Kaltenegger από την Αυστρία (KFV) και ο Stephane Vialettes γενικός διευθυντής του Alcolock France.

Advertisement
Advertisement

To σύστημα Interlock έχει πατενταριστεί από τη Volvo Trucks, πρόκειται για ένα αλκοολόμετρο το οποίο οφείλει να χρησιμοποιήσει ο οδηγός. Αν τα επίπεδα αλκοόλ είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια τότε μόνο παίρνει μπροστά το φορτηγό. Ο Armin Kaltenegger από την Αυστρία (KFV) τόνισε μεταξύ άλλων πως καθημερινά στη χώρα του γίνονται 240 δρομολόγια φορτηγών με οδηγούς υπό επήρεια αλκοόλ. Μάλιστα αναφέρθηκε στο εξής στατιστικό: «Έξι στους δέκα ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ δεν φταίνε σε τίποτα, απλά βρίσκονται τη λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο».

Ioas-asfaleis-nifalioi-b640tall

Ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης ανέβηκε στην νταλίκα της Volvo που ήταν εξοπλισμένη με το σύστημα Interlock. Το επαγγελματικό όχημα είχαν φέρει στο Υπουργείο Μεταφορών στελέχη της εταιρείας Σαρακάκης. Ο κ. Σπίρτζης χρησιμοποίησε το αλκοολόμετρο και μετά έβαλε μπροστά το φορτηγό ενώ έδειξε ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Advertisement

Η 9η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας συνεχίζεται με δράσεις σε όλη την Ελλάδα: 

Τετάρτη 23/3/2016
Pit Stop Οδικής Ασφάλειας στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου (ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.) (21-23/03 με δωρεάν έλεγχο για συντήρηση οχημάτων)

Δράση «Μήλο – Λεμόνι» για την ευαισθητοποίηση των οδηγών πέριξ των σχολικών μονάδων σε Αθήνα και Πάτρα

Advertisement

Πέμπτη 24/3/2016
Ομιλίες για φοιτητές και σπουδαστές

Παρασκευή – Κυριακή 25-27/3/2016
Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου από  όλους τους Αυτοκινητόδρομους της χώρας

Ioas-asfaleis-nifalioi-c640tall

Advertisement

Επιπλέον καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας θα πραγματοποιούνται:

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία της χώρας και διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού από συνεργαζόμενους κοινωνικούς φορείς πανελλαδικά.

Προβολή της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας με τοποθέτηση αφισών σε μέρος του στόλου της Ο.ΣΥ. και σε συρμούς και στα εκδοτήρια σταθμών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Πανελλαδική προβολή (σε τηλεόραση και ραδιόφωνο) της καμπάνιας του Ινστιτούτου: «Οι σωστές επιλογές είναι ζήτημα ζωής» που εστιάζει σε θέματα για την ασφάλεια των οδηγών και την πρόληψη των τροχαίων  δυστυχημάτων, όπως στην  υπερβολική ταχύτητα, αλκοόλ, μη χρήση ζώνης και παιδικό κάθισμα.

Μετάδοση ραδιοφωνικού κοινωνικού μηνύματος με θέμα την ευγένεια στο δρόμο από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.

Ioas-asfaleis-nifalioi-d640