Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτροκινητήρες από Hitachi

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτροκινητήρες από Hitachi

Mobility

Ηλεκτροκινητήρες από Hitachi

Mobility

Η Hitachi ανακοίνωσε ότι θα εξελίξει και στα σχέδιά της είναι να κατασκευάζει ηλεκτρικούς κινητήρες ηλεκτρικών για οχήματα στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Με δελτίο τύπου, η Hitachi επιβεβαίωσε ότι θα εξελίσσει και θα παράγει κινητήρες ηλεκτρικών οχημάτων μέσω της νεοσύστατης εταιρείας Hitachi Automotive Electric Motor Systems America.

Αυτή η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις γραφείων και όχι μόνο που διατηρεί η εταιρεία στην πόλη Berea στο Κεντάκι και που επί του παρόντος, τυπικά φαίνεται πως ανήκουν επί του παρόντος στην Hitachi Automotive Systems. Αυτές οι εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν έκταση 259.646 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να είναι τα πάντα έτοιμα για να ξεκινήσει η παραγωγή κινητήρων για οχήματα το 2022, «ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το θέμα της πανδημίας του Covid 19», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε δήλωσή της. «Η ίδρυση αυτής της νέας εταιρείας θα ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρηματική δραστηριότητα της Hitachi. Η Hitachi Automotive Electric Motor Systems στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων,  θα ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για κινητήρες ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της η Hitachi.

Advertisement
Advertisement

Λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια της Hitachi δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, για παράδειγμα, δεν είναι σαφές εάν θα συνεργαστεί με κατασκευαστές αυτοκινήτων για την κατασκευή κινητήρων ηλεκτρικών οχημάτων για αυτούς ή αν θα κατασκευάσει κινητήρες αποκλειστικά για την «ελεύθερη» αγορά. Επίσης, δεν είναι σαφές το αν οι κινητήρες θα προορίζονται για αυτοκίνητα πόλης ή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων. Το σίγουρο είναι πως η Hitachi δεν είναι η μόνη ιαπωνική εταιρεία που θέλει να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα. Νωρίτερα φέτος, η Yamaha παρουσίασε έναν ηλεκτροκινητήρα που έχει αναπτύξει για διάφορα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων μοτοσικλετών και αυτοκινήτων. Αυτός ο κινητήρας μπορεί να αποδώσει έως και 270 ίππους, ξεκινώντας από τους μόλις 47, για χρήση σε ηλεκτρικά σκούτερ.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

H Yamaha ετοιμάζει ηλκετροκινητήρα για αυτοκίνητα (VIDEO)

Αυτά είναι τα πρώτα αυτόνομα ταξί

Advertisement

Αγόρασε Lamborghini Urus με τα επιδόματα του Κορονοϊού