Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό Toyota MR2 την επόμενη δεκαετία

Ελλάδα 1:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό Toyota MR2 την επόμενη δεκαετία

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό Toyota MR2 την επόμενη δεκαετία

ΝΕΑ

Κινητήρας στο κέντρο, χαμηλό κέντρο βάρους και άψογος χειρισμό. Ναι παρακαλώ! Οι φήμες για έναν πιθανό διάδοχο του Toyota MR2 έχουν στροβιλιστεί γύρω από το World Wide Web εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν έχουμε ακούσει τίποτα πραγματικά συγκεκριμένο ακόμα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Γνωρίζουμε ότι η Toyota αγωνίζεται με την ιδέα να αναστήσει το φημισμένο λογότυπο σε ένα σπορ αυτοκίνητο, ενώ πρόσφατες αναφορές κάνουν λόγο πως θα μπορούσε να δουλέψει επάνω σε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ακούμε κάτι τέτοιο, με τη διαφορά πως τώρα το ακούμε από επίσημα χείλη. Πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Toyota, Matt Harrison, επιβεβαίωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στο “στάδιο συζήτησης” για ένα νέο MR2. Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι προφανώς “μια ευνοϊκή προσθήκη στο πρόγραμμα προϊόντων”.

Advertisement
Advertisement

Ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης είναι μια πολύ πιθανή επιλογή για το μικρό σπορ αυτοκίνητο. Ένας από τους λόγους είναι η ευέλικτη πλατφόρμα Toyota New Global Architecture, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει ηλεκτροκίνηση και να χρησιμοποιηθεί ως βάση για το σπορ αυτοκίνητο. Ένας κινητήρας EV, με τη σειρά του, θα μπορούσε να τοποθετηθεί μεταξύ των δυο αξόνων, διατηρώντας το πνεύμα του αρχικού μοντέλου ζωντανό. Μια μπαταρία τοποθετημένη χαμηλά στο πάτωμα του coupe θα μπορούσε να προσθέσει πόντους στην κατανομή βάρους αλλά και το χαμηλό κέντρο βάρους.

Πηγές λένε ότι, αν πάρει ποτέ το πράσινο φως για την παραγωγή, το ηλεκτρικό MR2 δεν θα φτάσει στην αγορά πριν από την αρχή της επόμενης δεκαετίας. Ελπίζουμε η Toyota να συνεχίσει την κληρονομιά των «προσιτών, απλών και διασκεδαστικών» σπορ αυτοκινήτων, κάτι για το οποίο, το αφεντικό της εταιρείας Akio Toyoda είναι πραγματικά υπερήφανο.