Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Toyota C-HR EV στο Πεκίνο

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό Toyota C-HR EV στο Πεκίνο

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Toyota C-HR EV στο Πεκίνο

ΝΕΑ

Η Toyota αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου την ηλεκτροκίνητη έκδοση του C-HR, η οποία θα λανσαριστεί στην Κίνα το 2020, με την ιαπωνική εταιρεία να ανακοινώνει όμως ότι δεν πρόκειται να εισαχθεί στις αγορές της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το C-HR EV, όπως και αποκαλείται, αποτελεί ένα από τα 10 συνολικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα που αναμένεται να παρουσιάσει η Toyota στην αγορά της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Εκτός του συγκεκριμένου crossover μοντέλου, η εταιρεία θα παρουσιάσει plug-in hybrids εκδόσεις της Corolla και Levin.

20180425_01_02-chariatis-530

Και τα τρία μοντέλα θα έχουν την υποστήριξη σε ηλεκτρικούς κινητήρες, μπαταρίες και software που θα κατασκευάζονται στην Κίνα, με την Toyota να προτίθεται να εγκαινιάσει μία νέα μονάδα που θα ασχολείται κυρίως με τις δοκιμές των μπαταριών. Μέχρι τώρα, ο κατασκευαστής δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού C-HR, παρά μόνο ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA, που ήδη χρησιμοποιεί το νέας γενιάς Prius, και μελλοντικά το RAV4 και Lexus CT.

Advertisement

20180425_01_01-chariatis-640

Με βάση τις τάσεις της αγοράς, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός της επένδυσης της Toyota στην κινεζική αγορά, καθώς οι συνολικές πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της για το 2017, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με 140.000 οχήματα.

Advertisement