Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό sedan από τη Mercedes

Ελλάδα 1:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό sedan από τη Mercedes

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό sedan από τη Mercedes

ΝΕΑ

Η σειρά EQ της Mercedes-Benz θα περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουριο sedan παρόμοιο σε μέγεθος με την τρέχουσα C-Class. Ορισμένες αναφορές ανέφεραν ότι η εταιρία απλώς θα… ηλεκτρίσει την C-Class. Ωστόσο, ο επικεφαλής μηχανικός της C-Class Christian Frueh, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αντί αυτού, ένα προσαρμοσμένο ηλεκτρικό sedan θα ενταχθεί στη σειρά EQ παράλληλα με το EQ A hatchback και το EQ C SUV. Κατά πάσα πιθανότητα, ένα μεγάλο ηλεκτρικό sedan θα αποτελέσει επίσης μέρος της σειράς EQ και φυσικά δεν πρόκειται για την ηλεκτρική S-Class. Το σχέδιο για αυτό το ολοκαίνουργιο sedan EQ αποτελεί μέρος του στόχου της Mercedes-Benz να παρουσιάσει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025. Όλα αυτά τα οχήματα θα χρησιμοποιούν την ίδια (ηλεκτρική) αρχιτεκτονική επάνω στην πλατφόρμα (MRA) την οποία θα υιοθετούν παράλληλα και συμβατικά μοντέλα.

Generation EQ, Exterieur Generation EQ, exterior

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα ξεκινήσει από την σειρά EQ θα είναι το SUV EQ C. Το όχημα θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με τη GLC αλλά θα υιοθετήσει ένα σχέδιο που θα επηρεάζεται έντονα από το πρωτότυπο. Οι χειμερινές δοκιμές του EQ C ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στη βόρεια Σουηδία και από τη στιγμή που το SUV φτάσει στο δρόμο, θα έχει εμβέλεια έως και 800 km. Η παραγωγή του Mercedes-Benz EQ C προγραμματίζεται να αρχίσει το 2019.