Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό microbus της Volkswagen

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό microbus της Volkswagen

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό microbus της Volkswagen

ΝΕΑ

Mε ρετρό σχεδίαση, 8θέσια διάταξη εσωτερικού και αυτονομία πάνω από 400 km, το πρωτότυπο I.D. Buzz Concept μας προϊδεάζει για τα μελλοντικά πλάνα της VW.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

To I.D. Buzz Concept αποτελεί την εξέλιξη του πρωτότυπου BUDD-e που είδαμε πέρυσι. Το συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Ντιτρόιτ, κερδίζοντας τις εντυπώσεις λόγω της ρετρό εμφάνισής του και του high tech χαρακτήρα του. Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 370 ίππων (ο ένας τοποθετείται στον εμπρός και ο άλλος στον πίσω άξονα). Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 111 kWh, η οποία μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80%, μέσα σε 30 λεπτά. Η εταιρεία υπόσχεται αυτονομία 432 km και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5 δευτερόλεπτα.


Το μοντέλο μπορεί να μεταφέρει έως και 8 άτομα, όντας πλήρως αυτόνομο, χάρη στους αισθητήρες και στις κάμερες που το εξοπλίζουν. Σε αυτή την περίπτωση, το τιμόνι μετατρέπεται σε οθόνη και προβάλει όλα τα δεδομένα κίνησης. Η VW υποστηρίζει ότι μπορεί να περάσει στην παραγωγή μέχρι το 2025.

Advertisement
Advertisement