Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρικός Σκαραβαίος από την κινέζικη Great Wall Motors

Ελλάδα 3:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικός Σκαραβαίος από την κινέζικη Great Wall Motors

Mobility

Ηλεκτρικός Σκαραβαίος από την κινέζικη Great Wall Motors

Mobility

Η Great Wall Motors από την Κίνα πρόκειται να βάλει στην παραγωγή την ηλεκτρική έκδοση του θρυλικού «σκαθαριού» πριν το κάνει η Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

Με στοιχεία από το παρελθόν η Great Wall φέρνει πάλι το Beetle στο προσκήνιο.

 

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας είχε λίγα προβλήματα σχετικά με το σχεδιασμό αυτοκινήτων, ιδιαίτερα με τις μιμήσεις άλλων μοντέλων. Ενώ η βιομηχανία δείχνει να έχει απομακρυνθεί από αυτό και έχει αναπτύξει τις δικές της ξεχωριστές σχεδιαστικές γλώσσες εδώ και χρόνια, μερικές φορές εξακολουθούν να εμφανίζονται κάποια κωμικά παράγωγα σχέδια. Στην περίπτωση, της Great Wall η εταιρία φέρνει στο προσκήνιο ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα: Το Volkswagen Beetle. Μάλιστα οι Κινέζοι φαίνεται να έχουν αποφασίσει να μην περιμένουν τη VW και θα προχωρήσουν στην κατασκευή του δικό τους EV Beetle.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο θα πωλείται από την ηλεκτρική μάρκα της Great Wall, την ORA (η οποία το ονομάζεται και Euler) και βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα EV με το άλλο ρετρό EV: Το Good Cat. Σας θυμίζουμε, πως το Good Cat βασίζεται ήδη στο «πρόσωπο» της Porsche, οπότε ίσως δεν πρέπει να εκπλαγούμε πολύ που η Great Wall διάλεξε το Beetle.

Υπήρξαν και άλλες ηλεκτρικές one off  προσπάθειες για το Beetle από την Κίνα στο παρελθόν, αλλά αυτές βασίστηκαν σε σύγχρονα δάπεδα και μηχανικά μέρη από το  Golf. Αυτή η έκδοση βασίζεται ξεκάθαρα στο αυθεντικό Beetle, και κοιτάζοντας το, έχει στοιχεία από το στυλ που υποδηλώνουν επίσης πως υπάρχει μια έμπνευση από το Beetle. Παρεμπιπτόντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό Beetle είχε ακόμη ένα βραχύβιο μοναδικό τετράθυρο μοντέλο γύρω στο 1954: Το ισπανικά χτισμένο Orix 610. Το ακόμη πρωτότυπο ORA έχει ένα στυλ λαμπερού, φανταχτερού παιχνιδιού, με πολλές λεπτομέρειες χρωμίου και μερικές διασκεδαστικές υπερβολές των παλαιών χαρακτηριστικών του σχεδιασμού VW. Αυτά περιλαμβάνουν το τιμόνι μισού δακτυλίου και τις επιπλέον ραβδώσεις χρωμίου . Στο προφίλ, το ORA θυμίζει μερικές τετράθυρες μελέτες που έκανε η VW για το επερχόμενο Super Beetle γύρω στο 1970.

Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό Beetle θα κάνει το ντεμπούτο του στο Shanghai Auto Show στις 19 Απριλίου . Σύμφωνα με τον κινεζικό ιστότοπο AutoHome, η Euler αποκαλεί το αυτοκίνητο ως «χρονοκάψουλα» και στοχεύει κυρίως στο γυναικείο  κοινό. Εάν βασίζεται στα μηχανικά μέρη του  ORA Good Cat, μπορούμε να περιμένουμε μοτέρ 143 ίππων, με μπαταρία 47,8 kWh ή 59,1 kWh , η οποία θα έχει αυτονομία περίπου 500 χλμ.

Advertisement

Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κυκλοφορήσει  στην Κινεζική εγχώρια αγορά, όπου η V0lkswagen είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Great Wall παρουσιάζει φουτουριστικό ρετρό πρωτότυπο
Νέο ηλεκτρικό μοντέλο από την κινέζικη Great Wall Motors
Με δύο πρωτότυπα SUV συστήνεται η Great Wall στην Ινδία

Advertisement