Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό «3 σε 1» από τη Hyundai

Ελλάδα 23:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό «3 σε 1» από τη Hyundai

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό «3 σε 1» από τη Hyundai

ΝΕΑ

Τον Ιανουάριο θα αποκαλυφθεί στη Νότια Κορέα το IONIQ, ένα «πράσινο» αυτοκίνητο που θα λανσάρει η Hyundai επίσης στην Ευρώπη και την Αμερική. Το ιδιαίτερο με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις στο ίδιο αμάξωμα: ως αμιγώς ηλεκτρικό (χωρίς ρύπους δηλαδή), ως plug-in υβριδικό με βενζινοκινητήρα, ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες που θα φορτίζονται στην πρίζα και ως υβριδικό με μπαταρίες που θα φορτίζονται από την κίνηση του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα η Hyundai αποκαλύπτει μόνο τη σιλουέτα του 5θυρου hatch αμαξώματος. Στόχος της κορεάτικης μάρκας – σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου – είναι το IONIQ να ικανοποιεί όχι μόνο με τη χαμηλή ή μηδενική του κατανάλωση, αλλά επίσης με τη σχεδίαση και την οδική του συμπεριφορά. Η Hyundai ρίχνει έτσι το… γάντι σε μοντέλα όπως το Toyota Prius που έχουν «ιδιαίτερη» εμφάνιση.

Μετά την Κορέα, το νέο μοντέλο της Hyundai θα παρουσιαστεί στις εκθέσεις της Γενεύης και της Νέας Υόρκης, τον Μάρτιο του 2016. Το IONIQ βασίζεται σε νέα πλατφόρμα που θα επιτρέπει την παρουσία διαφορετικών συστημάτων (ηλεκτρικό, υβριδικό κλπ). Ως ηλεκτρικό θα εφοδιάζεται με μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες θα εξασφαλίζουν μετακίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement