Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρική και η AC Cobra

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική και η AC Cobra

Mobility

Ηλεκτρική και η AC Cobra

Mobility

Άλλο ένα «κάστρο» των perolheads έπεσε. Η AC Cobra γίνεται ηλεκτρική αν και κρατάει την ισχύ του μεγάλου V8 κινητήρα και με το παραπάνω, έχοντας 617 ίππους στη διάθεση του οδηγού της.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να λείπει ο ήχος του V8, όμως οι 617 ίπποι είναι εκεί για να συγκλονίσουν τον οδηγό της ηλεκτρικής ΑC Cobra 4ης γενιάς.

Η AC Cobra ανταλλάσσει μεγάλο V8 για ηλεκτρικό κινητήρα μηδενικών εκπομπών που προσφέρει έως και 617 ίππους ισχύος με 306 χιλιόμετρα αυτονομίας. Το εμβληματικό μοντέλο είναι διαθέσιμο για παραγγελίες, με τιμές που ξεκινούν από τις 173.000 ευρώ.  Έχοντας ως βάση το φαρδύ αμάξωμα της AC Cobra 378 Superblower, η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Νόρφολκ λέει ότι συνεργάστηκε με τους ειδικούς της Derby και την Falcon Electric, για να εξελίξει ένα σύστημα μετάδοσης για το ιδιαίτερα δυναμικό sport αυτοκίνητο που έλκει τις ρίζες του από τη δεκαετία του 1960. Η ηλεκτρική εκδοχή του θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη που προσφέρεται ως βασική, έχει ένα κινητήρα με απόδοση 308 ίππων που επιτρέπει στο ηλεκτρικό Cobra να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, με αυτονομία έως και 306 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Η ισχυρότερη εκδοχή, διαθέτει διπλό ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 617 ίππων που κατεβάζει το χρόνο της επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα. Η ισχυρότερη εκδοχή έχει αυτονομία 260 χιλιομέτρων και κοστολογείται 196.000 ευρώ . οι μηχανικοί της εταιρείας, έκαναν ότι μπορούσαν για να περιορίσουν το απόβαρο του αυτοκινήτου στα 1.240 κιλά, κάτι που σημαίνει πως με τη χρήση ελαφρών υλικών σε όλη την κατασκευή, το βάρος του κινητήρα, της μετάδοσης και των μπαταριών, δεν ξεπερνάει το αντίστοιχο του V8 κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων της συμβατικής εκδοχής του μοντέλου. Προσπάθεια έχει γίνει από τους μηχανικούς και στη διατήρηση της ισορροπίας του βάρους ανά άξονα, με τις μπαταρίες να είναι τοποθετημένες κάτω από το εμπρός καπό, πίσω από τον άξονα και τον κινητήρα (ή το ζεύγος της δυνατής έκδοσης) να βρίσκεται εκεί που το τυπικό μοντέλο έχει το κιβώτιο ταχυτήτων. Οι παραδόσεις για όσους παραγγείλουν την ηλεκτρική εκδοχή της AC Cobra, θα αρχίσουν στα τέλη του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επετειακή έκδοση περιορισμένης παραγωγής για την AC Cobra
Πέντε εκατομμύρια για την Cobra του Carroll Shelby
Η Rivian θέλει να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των EVs

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement