Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρική Ford Mustang καίει λάστιχα με 1.400 ίππους! (+video)

Ελλάδα 18:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική Ford Mustang καίει λάστιχα με 1.400 ίππους! (+video)

ΝΕΑ

Ηλεκτρική Ford Mustang καίει λάστιχα με 1.400 ίππους! (+video)

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Mustang Mach-E 1400 έχει 1.400 ίππους και επτά κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Το Ford Mustang Mach-E 1400 πιέζει την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων στο απόλυτο όριο.

Κινείται από επτά ηλεκτρικούς κινητήρες που παράγουν συνολικά 1.400 ίππους με μπαταρία 56,8 kilowatt-hour. Το πρωτότυπο ζυγίζει 1.043 κιλά και η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 258 χιλιόμετρα. Αυτό το… θηρίο είναι ένα και μοναδικό και προς το παρόν εμφανίζεται ως όχημα επίδειξης στους αγώνες NASCAR.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης έχει τρεις κινητήρες για τους εμπρός τροχούς και τέσσερις για τους πίσω. Ένας μοναδικός άξονας μετάδοσης τα συνδέει με τα δύο διαφορικά. Το σύστημα ρυθμίζεται ανάλογα με το αν ο οδηγός σκοπεύει να κάνει drift ή να προσπαθήσει να κάνει γρήγορους γύρους στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Mach_E_1400Mustang3

Για την επιβράδυνση, αυτό το hardcore ηλεκτρικό όχημα διαθέτει φρένα της Brembo και υδραυλικό χειρόφρενο για ευκολότερο drift. Ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου συνδυάζει τη λειτουργικότητα του ABS και του ESP. «Το να είμαι πίσω από το τιμόνι αυτού του αυτοκινήτου έχει αλλάξει εντελώς την προοπτική μου για το πόση δύναμη αποδίδουν οι ηλεκτροκινητήρες», δήλωσε ο Vaughn Gittin Jr. , ιδρυτής, ιδιοκτήτης και οδηγός drift της ομάδας RTR Vehicles  στην παρουσίαση του Mach-E 1400.

Mach_E_1400Mustang2

Advertisement

Το Mustang Mach-E 1400 δημιουργήθηκε μετά από περίπου 10.000 ώρες συνεργασίας μεταξύ Ford Performance και της RTR. Χρησιμοποιεί ένα κανονικό αμάξωμα Mach-E ως βάση αλλά με πολλές τροποποιήσεις. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης προσαρμόζεται ανάλογα με τον τρόπο που θέλετε να το οδηγήσετε. Επιτρέπει στο αυτοκίνητο να εναλλάσσεται μεταξύ μετάδοσης κίνησης εμπρός, πίσω, και τετρακίνησης. Ανάλογα με το αν ο οδηγός θέλει να κινήσει το όχημα στην πίστα ή να driftάρει.

Παρόλο που δεν θα κυκλοφορήσει κανονικά, η Ford λέει, ότι το όχημα είναι μια πλατφόρμα δοκιμών για νέα υλικά και εφαρμογές, που θα μπορούσαν τελικά να χρησιμοποιηθούν στα αυτοκίνητα παραγωγής. Για παράδειγμα, η οροφή χρησιμοποιεί οργανικές σύνθετες ίνες και όχι ίνες άνθρακα.

Advertisement

Mach_E_1400Mustang1

Η πιο ισχυρή έκδοση του Mach-E που φτάνει στις αντιπροσωπείες είναι το GT που προσφέρει 459 ίππους. Έρχεται στάνταρ με τετρακίνηση και μπαταρία εκτεταμένης εμβέλειας που προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία 402 χιλιομέτρων. Αυτή η έκδοση θα είναι διαθέσιμη το 2021.

 

Advertisement