Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικά: Τρίβουν τα χέρια τους οι λαστιχάδες!

Ελλάδα 21:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικά: Τρίβουν τα χέρια τους οι λαστιχάδες!

ΝΕΑ

Ηλεκτρικά: Τρίβουν τα χέρια τους οι λαστιχάδες!

ΝΕΑ

Πολλοί ονομάζουν τα ελαστικά ως τα… λάδια των ηλεκτρικών, καθώς η φθορά τους στα βαριά οχήματα με μπαταρίες απαιτεί πολύ πιο συχνές αλλαγές με υψηλό κόστος.

Advertisement
Advertisement

Η αυξανόμενη συζήτηση γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα και τη φθορά των ελαστικών αναδεικνύει ένα σημαντικό κενό στις γνώσεις των καταναλωτών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Παρά το σχετικά μεγαλύτερο βάρος τους και την άμεση παροχή ενέργειας, πολλοί ιδιοκτήτες EV διαπιστώνουν με έκπληξη ότι τα ελαστικά τους φθείρονται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, όπως αναφέρει η γνωστή εταιρία ερευνών J.D. Power.

Το ζήτημα πηγάζει από την έλλειψη ευαισθητοποίησης τόσο των αγοραστών όσο και των πωλητών κατά τη διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Οι μελέτες της J.D. Power αποκαλύπτουν ότι οι ιδιοκτήτες EV συχνά αναμένουν φθορά των ελαστικών συγκρίσιμη με εκείνη των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής όμως αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η J.D. Power υπογραμμίζει τη σημασία της αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τις εταιρείες ελαστικών, εκπαιδεύοντας τους ιδιοκτήτες EV σχετικά με τα μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης των ελαστικών για ηλεκτρικά.

Τα εξειδικευμένα ελαστικά που έχουν σχεδιαστεί για ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να επιτύχουν μια λεπτή ισορροπία μεταξύ αντοχής, βάρους και ανθεκτικότητας χωρίς να διακυβεύονται παράγοντες όπως η αυτονομία του οχήματος ή τα επίπεδα θορύβου.

Advertisement

Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση για ελαστικά ειδικά για ηλεκτρικά έχει οδηγήσει μεγάλους κατασκευαστές όπως η Michelin και η Goodyear να αναπτύξουν εξειδικευμένα ελαστικά για αυτοκίνητα με μπαταρία.

Ωστόσο, αυτά τα ελαστικά συχνά συνοδεύονται από υψηλή τιμή, γεγονός που υπογραμμίζει περαιτέρω την ανάγκη ευαισθητοποίησης των καταναλωτών και λήψης ενημερωμένων αποφάσεων.

Advertisement

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να εξελίσσεται, υπάρχει σαφής ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια και εκπαίδευση γύρω από το κόστος συντήρησης και ιδιοκτησίας των ηλεκτρικών.

Χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, οι καταναλωτές μπορεί να παραβλέψουν σημαντικά ζητήματα όπως η φθορά των ελαστικών, επηρεάζοντας ενδεχομένως τη συνολική ικανοποίησή τους από την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων αλλά -ακόμα χειρότερα- την ασφάλειά τους.