Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Ηλεκτρικά roller skates κοστίζουν όσο ένα scooter

Ελλάδα 15:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικά roller skates κοστίζουν όσο ένα scooter

Car Gadget

Ηλεκτρικά roller skates κοστίζουν όσο ένα scooter

Car Gadget

Απίστευτη πατέντα της Shift Robotics σε κάνει να περπατάς 2,5 φορές πιο γρήγορα για περίπου 10 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη στιγμή που είχαμε την μεγάλη έκρηξη της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης μετακίνησης έχουμε βρεθεί μπροστά σε πολλαπλές επιλογές από πατίνια, μέχρι ποδήλατα και από scooter μέχρι nanocars. Υπάρχουν όμως και κάποιες λύσεις οι οποίες ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Η Shift Robotics τα τελευταία πέντε χρόνια δούλεψε πάνω στο θέμα της μικροκινητικότητας και πλέον είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη δική της πρόταση. Το προϊόν το οποίο τελικά παρουσίασε η εταιρεία είναι ένα είδος roller skates, που θυμίζουν τα πατίνια της δεκαετίας του 1980.

Advertisement
Advertisement

Τα Shift Moonwalkers είναι ηλεκτρικά roller skates τα οποία προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε παπούτσι. Κάθε πατίνι είναι εξοπλισμένο με 10 τροχούς οι οποίοι εξασφαλίζουν άψογη σταθερότητα και ασφάλεια στον χρήστη. Οι τροχοί έχουν υποβοήθηση από ένα ηλεκτρικό μοτέρ DC το οποίο συνεργάζεται με ένα λογισμικό τεχνικής νοημοσύνης και καταλαβαίνει πότε κινούμαστε και πότε σταματάμε.

Τα Moonwalkers είναι σε θέση να αναπτύξουν ταχύτητα της τάξης των 11 χλμ./ώρα, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να περπατήσουμε 2,5 φορές πιο γρήγορα. Παράλληλα τα rollers έχουν αυτονομία 10 χιλιομέτρων και η μπαταρία τους φορτίζει σε 90 λεπτά μέσω USB-C θύρας. Και φτάνουμε στο πιο κρίσιμο σημείο που είναι η τιμή τους. Τα rollers της Shift κοστίζουν περίπου 1.320 ευρώ (!), δηλαδή όσο ένα ηλεκτρικό scooter ή δύο ηλεκτρικά πατίνια…

Advertisement

Βίντεο με τα Shift Moonwalkers.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε video clip το αυτοκίνητο της Sony (+video)
Που φορτίζετε δωρεάν στην Αθήνα το ΙΧ σας;
Εταιρεία με μοντέλο συνδρομητικών ΙΧ αποκτά e-scooters και e-bikes!