Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εικόνες από Avatar στα ταμπλό των νέων BMW

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εικόνες από Avatar στα ταμπλό των νέων BMW

ΝΕΑ

Εικόνες από Avatar στα ταμπλό των νέων BMW

ΝΕΑ

Όσο τα ηλεκτρονικά και οι ψηφιακές τεχνολογίες εξελίσσονται τόσο και περισσότερο θα βλέπουμε ταμπλό που θυμίζουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η αυτοκίνηση οδεύει με γρήγορους ρυθμούς προς ένα εντελώς ψηφιακό μέλλον, είναι προφανές ότι θα βλέπουμε όλο και πιο συχνά προτάσεις που σε τίποτα δεν θυμίζουν τα αυτοκίνητα όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Ένα ακόμα φαινόμενο των τελευταίων ετών είναι ότι και η μετάβαση από τις ιδέες που εμφανίζονται στα πρωτότυπα μέχρι την έκδοση για τα οχήματα παραγωγής είναι πλέον αρκετά μικρότερη.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την BMW η οποία πριν λίγους μήνες μας έδειξε στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας το i Vision Dee. Από αυτό το όχημα η γερμανική εταιρία παίρνει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο και ετοιμάζεται να το φέρει στα μοντέλα παραγωγής μέσα στο 2025.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το BMW Panoramic Vision, το οποίο θα ενσωματωθεί σε όλα τα μοντέλα που θα βασίζονται στην καινούργια πλατφόρμα Neue Klasse για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Στόχος είναι να μετατραπεί το ολόκληρο το παρμπρίζ σε μία οθόνη προβολής, επιτρέποντας στον οδηγό να διατηρεί τα χέρια του στο τιμόνι και τα μάτια του στον δρόμο, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του.

Το σύστημα περιλαμβάνει μία μεγάλη “μπάρα” από μικρές οθόνες, η οποία είναι τοποθετημένη στη βάση του ταμπλό, στις οποίες αναγράφονται η ταχύτητα, η ώρα, τα media του συστήματος Infotainment.

Advertisement

Πάνω από αυτή την μπάρα θα προβάλλονται οι ενδείξεις από το head-up-display, με τεχνολογία ενισχυμένης πραγματικότητας και πληθώρα πληροφοριών για τον οδηγό αλλά και τους επιβάτες.

Advertisement

Σύμφωνα με την BMW, ο οδηγός θα μπορεί να αποφασίζει ο ίδιος ποιες πληροφορίες θα έχει στο οπτικό του πεδίο, ή ποιες θα είναι ορατές και για τους επιβάτες. Η επαναστατική μέθοδος προβολής και η καθαρότητα της υψηλής ανάλυσης θα δίνουν μία εντελώς νέα αίσθηση για τον οδηγό.

Το σύστημα BMW Panoramic Vision θα συνδυαστεί με το νέο εξελιγμένο σύστημα infotainment και θα παρουσιαστεί στα μοντέλα Neue Klass από το 2025.

Όμως περισσότερες και πιο ακριβείς πληροφορίες θα έχουμε μάλλον στην έκθεση του Μονάχου το 2023, όταν θα παρουσιαστεί και επίσημα η έκδοση παραγωγής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW i5 Touring θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον
Ποια ηλεκτροκίνηση; Η BMW ετοιμάζει νέους κινητήρες!
Πόσο κοστίζει η πιο προσιτή BMW;