Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιεροσυλία! Η Ferrari Monza SP2 στα χέρια της Mansory

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιεροσυλία! Η Ferrari Monza SP2 στα χέρια της Mansory

ΝΕΑ

Ιεροσυλία! Η Ferrari Monza SP2 στα χέρια της Mansory

ΝΕΑ

Αν και η Ferrari Monza SP2 είναι μια ακραία περίπτωση από μόνη της, η Mansory βάζει τις δικές της πινελιές για να την… απογειώσει.

Advertisement
Advertisement

Σε κανένα μοντέλο της Ferrari δεν μας αρέσουν οι after market επεμβάσεις, πολύ περισσότερο όταν έχουμε μπροστά μας κάτι τόσο ιδιαίτερο όσο είναι η Monza SP2.

Προφανώς και αυτή τη φιλοσοφία, δεν την ενστερνίζονται οι πλούσιοι ιδιοκτήτες τόσο σπάνιων μοντέλων, οπότε και κατά καιρούς, βλέπουμε κάποιες περιπτώσεις σαν τη συγκεκριμένη που έχουμε εδώ. Η Mansory, που δραστηριοποιείται στο χώρο της βελτίωσης εξωτικών μοντέλων, έχει ένα μεγάλο πελατολόγιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκεί είναι που φωτογραφήθηκε η Ferrari Monza SP2 που δέχτηκε τις περιποιήσεις της.

Advertisement
Advertisement

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει κάτι που να φαίνεται «ξένο» πάνω στο έτσι και αλλιώς ιδιαίτερο μοντέλο της Ferrari, οπότε κατά μια έννοια, η δουλειά της Mansory είναι αρκούντως διακριτική. Ότι πρόσθετο διακρίνεται στο αμάξωμα, είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και ορισμένες από τις επιλογές του βελτιωτικού οίκου, είναι απλά αναπαραγωγή με λίγο μεγαλύτερο όγκο, ήδη υπαρχόντων στοιχείων του αυτοκινήτου.

Οι μαύρες και κόκκινες απολήξεις της εξάτμισης αποτελούν μέρος του aftermarket συστήματος εξάτμισης που προτείνει η Mansory, το οποίο μαζί με τον επαναπρογραμματισμό της τροφοδοσίας συμβάλλουν στην (μικρή) αύξηση της ισχύος από τους 810 στους 830 ίππους. Η Mansory δεν κάνει καμία αναφορά στις επιδόσεις, που σημαίνει πως μάλλον δεν έχουμε κάποια βελτίωση.

Έτσι τα 100 χλμ./ώρα από στάση, παραμένουν υπόθεση που διαρκεί 2,9 δευτερόλεπτα και τα 200 χλμ./ώρα έρχονται αντίστοιχα, μόλις 5,0” αργότερα. Το πιο «ακραίο» αλλά και πάλι, αρκετά ταιριαστό –παραδόξως- στο σύνολο, είναι οι ζάντες με τις οποίες εφοδιάζει το μοντέλο η Mansory. Οι ζάντες αυτές με διαστάσεις 9,5×21 εμπρός και 12×22 πίσω, είναι κατασκευασμένες από ανθρακόνημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί τα ηλεκτρικά απαγορεύτηκαν στα φέρι μποτ;
Διήθηση δικύκλων: Έρχεται οριστική λύση;
Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά!

Advertisement