Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Ιδού το πρώτο ηχοσύστημα χωρίς ηχεία (+video)

Ελλάδα 19:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού το πρώτο ηχοσύστημα χωρίς ηχεία (+video)

Car Gadget

Ιδού το πρώτο ηχοσύστημα χωρίς ηχεία (+video)

Car Gadget

Το επόμενο σας αυτοκίνητο μπορεί να μην έχει ηχεία, καθώς η Continental και η Sennheiser αποκαλύπτουν το Speakerless ηχοσύστημα.

Advertisement
Advertisement

 

Η Continental και η Sennheiser έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα επαναστατικό ηχοσύστημα αυτοκινήτου που δεν έχει ηχεία. Ονομάζεται Ac2ated Sound και αντλεί έμπνευση από τα έγχορδα όργανα, που χρησιμοποιούν το ξύλινο σώμα τους ως ηχείο. Οι ομοιότητες τελειώνουν εκεί καθώς το σύστημα ήχου υψηλής τεχνολογίας έχει ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό και αισθητήρες που «διεγείρουν» τις επιφάνειες του εσωτερικού των οχημάτων. Χάρη στην ειδική τεχνολογία συγκόλλησης, τα ηχητικά κύματα μεταφέρονται σε εσωτερικά πλαίσια τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στην καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η τεχνολογία είναι δύσκολο να εξηγηθεί, οι εταιρείες δήλωσαν ότι το σύστημα προσφέρει μια «εξαιρετικά φυσική εμπειρία ήχου» σαν να βρίσκεστε σε μια αίθουσα συναυλιών. Σημείωσαν επίσης ότι ο ήχος είναι ζωηρός και εντυπωσιακός και «περιβάλλει τους επιβάτες σε ένα απίστευτα λεπτομερές και ζωντανό ηχητικό υπόβαθρο».

Το σύστημα είναι σίγουρα καινοτόμο, αλλά διαθέτει και πολλά άλλα οφέλη. Το Ac2ated Sound έχει «πολύ μικρότερο βάρος» από τα συμβατικά συστήματα ήχου που μπορεί να ζυγίσουν μέχρι 40 κιλά. Επιπλέον, το σύστημα χρησιμοποιεί υπάρχουσες εσωτερικές επιφάνειες και έτσι είναι 75 έως 90% μικρότερο από τα παραδοσιακά συστήματα ήχου.

Advertisement

Το σύστημα έχει επίσης και άλλα οφέλη, καθώς δίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία περισσότερη ελευθερία για τον εσωτερικό σχεδιασμό. Όπως παρατήρησαν οι εταιρείες, οι αισθητήρες μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από την επένδυση της πόρτας και την επένδυση οροφής. Μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στις κολόνες Α, στο πίσω ράφι και στο ταμπλό.Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε το σύστημα ήχου χωρίς ηχεία θα περάσει στην παραγωγή, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα αργήσει.

 

Advertisement