Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού ο διάδοχος του Nissan 370Z (video)

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού ο διάδοχος του Nissan 370Z (video)

ΝΕΑ

Ιδού ο διάδοχος του Nissan 370Z (video)

ΝΕΑ

Η Nissan επιβεβαιώνει τις φήμες που αφορούν την κατασκευή ενός διθέσιου μοντέλου που θα αντικαταστήσει το 370Ζ.

Advertisement
Advertisement

 

Η Ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε και επισήμως τα σχέδια αναδιάρθρωσής της, δίνοντας ταυτόχρονα ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον αντικαταστάτη του 370Z, ο οποίος θα λανσαριστεί μέσα στο 2021. Σύμφωνα με καλά πληροφορούμενες πηγές το νέο κουπέ μοντέλο θα έχει τον κωδικό «400Z» και θα διαθέτει αρκετά ρετρό σχεδιαστικά σημεία που είχε και το 240Z του 1969, όπως το μακρύ καπό και την τοποθετημένη προς τα πίσω καμπίνα των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Nissan 400Z θα εφοδιάζεται με ένα εξακύλινδρο σε διάταξη V twin-turbo μοτέρ 3,0 λίτρων, που θα προέρχεται από το Infiniti Q60, με απόδοση 400 ίππων και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, ενώ θα υπάρχει και χειροκίνητο εξάρι (κατόπιν παραγγελίας).

Advertisement

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, ο Αντιπρόεδρος του προϊοντικού σχεδιασμού της εταιρείας, Ivan Espinosa σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό CAR είχε αναφέρει ότι στο μυαλό των Ιαπώνων υπήρχε η σκέψη για μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, κάτι ανάλογο που σκέφτονται να κάνουν οι άνθρωποι της Porsche με τον αντικαταστάτη των 718 Cayman/Boxster. Τελικά όμως αποφάσισαν να παραμείνουν πιστοί στο θερμικό σύνολο, καθώς παραμένει αβέβαιο το κατά πόσο είναι έτοιμοι οι εν δυνάμει αγοραστές του 400Ζ να αλλάξουν «στρατόπεδο».

Advertisement