Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού η ακριβότερη Lamborghini Aventador SVJ Roadster (+video)

Ελλάδα 0:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού η ακριβότερη Lamborghini Aventador SVJ Roadster (+video)

ΝΕΑ

Ιδού η ακριβότερη Lamborghini Aventador SVJ Roadster (+video)

ΝΕΑ

Μία μικρή λεπτομέρεια, όπως η πινακίδα κυκλοφορίας, μπορεί να αυξήσει εξωφρενικά την τιμή της Lamborghini Aventador SVJ Roadster.

Advertisement
Advertisement

H συγκεκριμένη έκδοση είναι ούτως ή άλλως η ακριβότερη στη γκάμα της Aventador, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον κάτοχό της να προσθέσει ένα ακόμα στοιχείο, που ουσιαστικά της προσθέτει μεγαλύτερη αξία, που για τους περισσότερους θεωρείται ως υπερβολή.

Πιο συγκεκριμένα ο κάτοχος της Aventador SVJ Roadster που εθεάθη στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό, που πιθανότατα είναι πολίτης του Κατάρ, αποφάσισε να τοποθετήσει μία ιδιαίτερη πινακίδα κυκλοφορίας που κοστολογείται, μαζί με το αυτοκίνητο, στην τιμή των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Τι το ιδιαίτερο έχει όμως αυτή η πινακίδα για να δικαιολογήσει το παραπάνω ποσό θα ρωτήσουν πολλοί, από τη στιγμή που δεν διαθέτει ούτε χρυσοποίκιλτους αριθμούς, ούτε είναι επενδυμένη με διαμάντια;

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, στο Κατάρ όσο λιγότεροι είναι οι αριθμοί, τόσο πιο ακριβό είναι το αυτοκίνητο, κάτι που αποτυπώνεται στο συγκεκριμένο μοντέλο που φορά πινακίδα με μόλις τρεις αριθμούς, όπως το «123». Πέραν όμως αυτού, η Aventador SVJ Roadster ξεχωρίζει από το εντυπωσιακού χρωματισμού αμάξωμα, βαμμένο σε λευκή περλέ απόχρωση, τα μωβ γραφικά, τις carbon λεπτομέρειες και τις κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Τέλος, κάτω από το αμάξωμα βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 6,5 λίτρων που για την περίσταση αποδίδει 770 ίππους και 720 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται μόνιμα και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων, ενώ οι επιδόσεις πραγματικά ζαλίζουν, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο αυτοκίνητο αγοράζουν οι Σαουδάραβες;
Οι Άραβες ετοίμασαν hypercar με 1.200 άλογα
Η νέα σούπερ Lamborghini Urus της Kim Kardashian

Advertisement