Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Άραβες ετοίμασαν hypercar με 1.200 άλογα

Ελλάδα 22:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Άραβες ετοίμασαν hypercar με 1.200 άλογα

ΝΕΑ

Οι Άραβες ετοίμασαν hypercar με 1.200 άλογα

ΝΕΑ

Στο Dubai Auto Show παρουσιάστηκε το Ajlani Dracuma που σύμφωνα με τον εμπνευστή του, έχει αμάξωμα από ανθρακόνημα και 1.200 ίππους από έναν V8 twin-turbo κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό στην όψη και –από κοντά- είναι και αρκετά μεγαλύτερο από ότι δείχνει στις φωτογραφίες. Έμπνευση για τη σχεδίαση του Drakuma, είναι σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Bashar Ajlani, τα αυτοκίνητα της Lamborghini. Ωστόσο, σε ότι έχει να κάνει με την παραγωγή του αυτοκινήτου, ο ίδιος επισημαίνει πως το μοτίβο εργασίας της Pagani είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα- δηλαδή, κατασκευή μετά την παραγγελία (και την παχυλή προκαταβολή φυσικά).

Advertisement
Advertisement

Από τις λίγες πληροφορίες που έδωσε ο Bashar Ajlani για το αυτοκίνητο και την παραγωγή του, μαθαίνουμε πως θέλει να κατασκευάσει μόνο 99 αυτοκίνητα, τα οποία θα έχουν ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό customizing από τους πελάτες τους. Με τον τρόπο αυτό, πολύ όμορφα και απλά ο Ajlani αποφεύγει να δώσει το «στίγμα» σε ότι αφορά το ύψος που θα φτάνει η τιμή αγοράς του αυτοκινήτου, ακόμα και στην όποια «βασική» μορφή του.

Παρά το γεγονός πως η απόλυτα δραματική εμφάνιση του Drakuma θα δικαιολογούσε ακόμα και ένα ακραίο μηχανικό σύνολο για την κίνησή του, η προσέγγιση προκύπτει πως είναι πιο ταπεινή. Για τις εκστατικές επιδόσεις του, το μοντέλο σύμφωνα με τον κατασκευαστή του πάντα, έχει τους 1.200 ίππους που προκύπτουν από ένα V8 σύνολο με δύο turbo. Η θέση του είναι στο κέντρο του αμαξώματος, πίσω από τα καθίσματα των επιβατών.

Advertisement

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το νέο δημιούργημα της Ajlani που παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντουμπάι. Για το εσωτερικό και τη διαμόρφωσή του, δεν υπάρχουν ούτε εικόνες, ούτε πληροφορίες και στο πρωτότυπο τα τζάμια είναι τελείως σκούρα, μια και προφανώς δεν υπάρχει μέσα κάτι να δει ο εξωτερικός παρατηρητής.

Advertisement


Διαβάστε επίσης:

Αυτοκίνηση Anytime 2019: Οι hot πρεμιέρες που πρέπει να δείτε

Αποκλειστικό: 3 νέες Mercedes που έρχονται το 2020

Advertisement