Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είχε ξαφρίσει πάνω από 30 ποδήλατα στα Βόρεια Προάστια

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είχε ξαφρίσει πάνω από 30 ποδήλατα στα Βόρεια Προάστια

ΝΕΑ

Είχε ξαφρίσει πάνω από 30 ποδήλατα στα Βόρεια Προάστια

ΝΕΑ

Ο δράστης το πρωί αφαιρούσε τα δίκυκλα από αυλές ή πυλωτές οικιών ενώ το απόγευμα χτυπούσε έξω από εμπορικά καταστήματα.

Advertisement
Advertisement

Τα καλά και ακριβά ποδήλατα είχε βάλει στο στόχαστρο ένας 42χρονος στα Βόρεια Προάστια ο οποίος μάλιστα λειτουργούσε και με ειδικό πρόγραμμα ώστε να μπορέσει να βρει σίγουρα το όχημα που τον ενδιαφέρει και να το αφαιρέσει από τον ιδιοκτήτη του. Ωστόσο οι αστυνομικοί του τμήματος Αμαρουσίου κατάφεραν να τον συλλάβουν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού κλοπής ποδηλάτου στο Γέρακα και κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκε και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση στις κλοπές ποδηλάτων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποδήλατο και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Advertisement
Advertisement

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 42χρονος τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2019 προέβαινε συστηματικά σε κλοπές ποδηλάτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, κατά τις πρωινές ώρες αφαιρούσε τα ποδήλατα από αυλές ή πυλωτές οικιών, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα αφαιρούσε έξω από εμπορικά καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους.

Στις περιπτώσεις που τα ποδήλατα ήταν ασφαλισμένα με αντικλεπτικούς μηχανισμούς, χρησιμοποιούσε διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία μετέφερε εντός σακιδίου πλάτης.

Advertisement

Για τη μετάβασή του στις διάφορες περιοχές, χρησιμοποιούσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ακολούθως κινούνταν πεζός, διανύοντας έως και αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να βρει ποδήλατο να αφαιρέσει και να διαφύγει με αυτό.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 31 περιπτώσεις κλοπών ποδηλάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

«Πρωτιά» της Ελλάδας στις κλοπές αυτοκινήτων στην ΕΕ – Ποια αυτοκίνητα προτιμούν;
Απίστευτο: Σε έξαρση οι κλοπές μπαταριών αυτοκινήτων
Είχαν ξαφρίσει τους καταλύτες ΙΧ σε Ελευσίνα και Αχαρνές