Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιαπωνική συμμαχία στον κλάδο της αυτόνομης οδήγησης

Ελλάδα 13:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιαπωνική συμμαχία στον κλάδο της αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Ιαπωνική συμμαχία στον κλάδο της αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Mazda, Suzuki, Subaru, Honda και Hino εισήλθαν στην εταιρεία που έχουν δημιουργήσει η Toyota με την Soft Bank

Advertisement
Advertisement

Πέντε ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες , μεταξύ των οποίων η Subaru, η Suzuki και η Mazda, επενδύουν το 2% του χαρτοφυλακίου τους για να συμμετέχουν την εταιρεία κατασκευής οχημάτων αυτόνομης οδήγησης που έχουν δημιουργήσει η SoftBank Corp. και η Toyota.

Mazda, Suzuki, Subaru, Isuzu, Toyota και Daihatsu επενδύσουν η κάθε μία 530.000 δολάρια στην επιχείρηση που ονομάζεται Monet σε αντάλλαγμα του 2% των μετοχών τους.

Advertisement
Advertisement

Η SoftBank και η Toyota θα διατηρήσουν το 35% των μετοχών τους στην εταιρεία, η οποία τώρα κεφαλαιοποιείται στα 26,6 εκατ.  δολάρια.

Οι τελευταίοι επενδυτές ενώνουν τις δυνάμεις τους και με τις εταιρείες Honda και Hino Motors αλλά και τις τις επιχειρήσεις κατασκευής φορτηγών της Toyota.

Οι εταιρείες Honda και Hino ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιούν πρόσθετες επενδύσεις στην υπηρεσία, αλλά θα διατηρήσουν η κάθε μια το 10% των συμμετοχών τους.

Advertisement

Οι πιθανές υπηρεσίες που θα παρέχει το Monet θα περιλαμβάνουν delivery γευμάτων, υπηρεσίες μεταφορών με λεωφορείο, καθώς και οχήματα που θα φέρουν εξοπλισμό για ιατρικές εξετάσεις επί τόπου.

Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά συνεργασιών με άξονα την τεχνολογία των αυτοοδηγούμενων οχημάτων, με σκοπό τον διαμοιρασμό του κόστους.

Advertisement

Η νέα επένδυση θα οδηγήσει τις εταιρείες Suzuki, Mazda και Subaru να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους με την Toyota, καθώς έχουν ήδη συμφωνήσει να αξιοποιήσουν τη δύναμη έρευνας και ανάπτυξης του μεγαλύτερου κατασκευαστή αυτοκινήτων της Ιαπωνίας για ηλεκτροκίνητα οχήματα ή  άλλες μελλοντικές τεχνολογίες οχημάτων.