Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιαπωνία: Υπηρεσία με αυτόνομα οχήματα στους Ολυμπιακούς του 2020

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιαπωνία: Υπηρεσία με αυτόνομα οχήματα στους Ολυμπιακούς του 2020

ΝΕΑ

Ιαπωνία: Υπηρεσία με αυτόνομα οχήματα στους Ολυμπιακούς του 2020

ΝΕΑ

Η Ιαπωνία είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 και η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας υπηρεσίας με αυτόνομα οχήματα, τα οποία θα βρίσκονται στους δρόμους με στόχο την εξυπηρέτηση του κοινού, τουλάχιστον στο Tokyo. TOY ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η πρόθεση της κυβέρνησης για την δημιουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας παρουσιάστηκε στις αρχές τις προηγούμενης εβδομάδας σε σχετική συνάντηση όπου συμμετείχε ως προεδρεύων ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει δοκιμές με αυτόνομο όχημα σε δημόσιους δρόμους κάποια στιγμή μέσα στο 2018, με στόχο η υπηρεσία να είναι έτοιμη σε δύο περίπου χρόνια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έπειτα από αυτό η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει στην εμπορική εκμετάλλευση αυτής της υπηρεσίας κάτι που μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τους ίδιους το 2022.

robot-taxi-640

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου “πακέτου” που περιλαμβάνει και άλλα αναπτυξιακά μέτρα μεταξύ των οποίων είναι και η δημιουργία εικονικών “εργοστασίων” ενέργειας τα οποία θα μπορούν να μπουν σε λειτουργία μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Ειδικά για τα αυτόνομα οχήματα οι αναλυτές βλέπουν τεράστια δυναμική ανάπτυξης, η οποία μπορεί παράλληλα να δώσει εν μέρει λύση σε πολλές εταιρίες με εργατικό δυναμικό που βρίσκεται σε μια προχωρημένη ηλικία.

Τα μέτρα που θέλει να πάρει η ιαπωνική κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση έχουν να κάνουν παράλληλα και με την ανταγωνιστικότητα της χώρας σε σχέση με την Κίνα, την Ευρώπη αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι Ιάπωνες φαίνεται να έχουν μείνει πίσω.