Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τη ζωή του Carlos Ghosn στο Netflix (+video)

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τη ζωή του Carlos Ghosn στο Netflix (+video)

ΝΕΑ

Δείτε τη ζωή του Carlos Ghosn στο Netflix (+video)

ΝΕΑ

Το Netflix παρουσίασε το ντοκυμαντέρ με την πολυτάραχη ζωή του πρώην αφεντικού των Nissan και Renault.

Advertisement
Advertisement

Τον Carlos Ghosn ίσως κάποιοι να μην τον γνωρίζεται, ωστόσο προτείνω να τον αναζητήσετε. Πρόκειται για τον πρώην CEO της Nissan και της Renault ο οποίος μεγαλούργησε από το 1999 μέχρι και το 2018 φέρνοντας τις δύο συνεργαζόμενες εταιρείες στην κορυφή, με τεράστιες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ως εδώ όλα καλά. Τον Νοέμβριο του 2018 ωστόσο οι αρχές της Ιαπωνίας συνέλαβαν τον Ghosn με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σχεδόν 5 εκατομμυρίων δολαρίων, για απόκρυψη εσόδων και πλουτισμό. Για περίπου έναν χρόνο ο γεννημένος στη Βραζιλία υψηλόβαθμος υπάλληλος πέρασε αρκετό καιρό ως κρατούμενος και προσπαθούσε με ποικίλους τρόπους να αποδείξει ότι δεν διέπραξε κανένα είδους έγκλημα.

Advertisement
Advertisement

Τον Δεκέμβριο του 2019 πήρε τη μεγάλη απόφαση να πραγματοποιήσει μια κινηματογραφική απόδραση από την Ιαπωνία για να γλιτώσει τα χειρότερα. Με τη βοήθεια δύο Αμερικανών «φίλων» του οι οποίοι παρίσταναν τους μουσικούς, κρύφτηκε μέσα σε μια θήκη μουσικού οργάνου και επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο πρώτα για Τουρκία και έπειτα για Λίβανο. Τον Ιανουάριο του 2020 οι αρχές της Ιαπωνίας επικήρυξαν τον Ghosn ως διεθνή φυγά και από τότε εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του το οποίο φυσικά δεν έχει προχωρήσει καθώς οι αρχές του Λιβάνου δεν συνεργάζονται.

Η πλατφόρμα Netflix λοιπόν και η βραβευμένη σκηνοθέτιδα Lucy Blakstad αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ντοκυμαντέρ με τη ζωή του Carlos Ghosn. Το ντοκυμαντέρ μας ξεναγεί στα πρώτα βήματα του Ghosn στη Nissan και σε αυτό εμφανίζονται συνεργάτες να μιλούν για τον καταζητούμενο. Επίσης, παρουσιάζει όλη την πορεία του μέχρι να φτάσει στις 8 Ιανουαρίου του 2020 όταν έδωσε συνέντευξη Τύπου από την Βηρυτό. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην πολυτάραχη ζωή του Ghosn και τον τρόπο που κατάφερε να διαφύγει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δύσκολο διαζύγιο: Carlos Ghosn vs Nissan
Carlos Ghosn: Πώς απέδρασα από την Ιαπωνία μέσα σε μία βαλίτσα
Στην φυλακή πέντε ύποπτοι για την απόδραση του Carlos Ghosn

Advertisement