Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ZF παρουσίασε τη νέα γενιά στις ECU των αυτοκινήτων

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ZF παρουσίασε τη νέα γενιά στις ECU των αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Η ZF παρουσίασε τη νέα γενιά στις ECU των αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Με την εφαρμογή της κορυφαίας τεχνολογίας, η ZF παρουσίασε την κεντρική μονάδα που σε ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων, συναγωνίζεται τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Advertisement
Advertisement

Η νέα κεντρική μονάδα που παρουσίασε η ZF είναι 66% ταχύτερος από την προηγούμενη πρόταση της εταιρείας και χρησιμοποιεί 70% λιγότερη ενέργεια.

Η νέα κεντρική μονάδα με διαστάσεις 24 x14 x5 εκατοστά, μπορεί να μην έχει κάτι ιδιαίτερο εμφανισιακά αλλά είναι σαφώς πιο «έξυπνη» από ότι φαίνεται και από ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από ανταλλακτικά του είδους. Μπορεί να εκτελέσει υπολογισμούς που φτάνουν κάποια δις ανά δευτερόλεπτο, στα ίδια επίπεδα με αυτά του ανθρώπινου εγκεφάλου και βάσει της ικανότητας αυτής, μπορεί να υποστηρίξει την λειτουργία αυτόνομων οχημάτων από το Επίπεδο 2 έως το Επίπεδο 5. Η ZF που είναι γνωστότερη για τα κιβώτια ταχυτήτων της και τα συστήματα μετάδοσης στα αυτοκίνητα γενικότερα αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης το Μάιο, την επόμενη γενιά του Pro AI που αναμένεται να μπει στην παραγωγή από το 2024.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στον ισχυρότερο υπερυπολογιστή αυτοκινήτου στον κόσμο, το Pro AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε όχημα με διάφορους ρόλους, από προηγμένες απαιτήσεις διαχείρισης για συμβατικής τεχνολογίας αυτοκίνητα, έως την παροχή της απαραίτητης τεχνητής νοημοσύνης για πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Ο ταχύτατα αυξανόμενος αριθμός χαρακτηριστικών και λειτουργιών στα σύγχρονα αυτοκίνητα επιβάλλει τη χρήση πολλαπλών ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου (ECU), με τον αριθμό αυτών να αυξάνεται καθώς προστίθενται συνεχώς νέα χαρακτηριστικά στα αυτοκίνητα. Η νέα προσέγγιση που προτείνει η ZF, είναι να χρησιμοποιηθεί μια κεντρική μονάδα διαχείρισης που θα «χωρίζει» το αυτοκίνητο σε τομείς και ζώνες, κάτι που σύμφωνα με τον προμηθευτή Aptiv θα μειώσει το βάρος της καλωδίωσης στα αυτοκίνητα κατά 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ZF: Ο 1ος εξωτερικός πλευρικός αερόσακος στον κόσμο (Video)
Αυτόνομα λεωφορεία στο Cambridge
Νέα τεχνολογία της Audi για την ασφάλεια των μαθητών

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement