Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα τεχνολογία της Audi για την ασφάλεια των μαθητών

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα τεχνολογία της Audi για την ασφάλεια των μαθητών

ΝΕΑ

Νέα τεχνολογία της Audi για την ασφάλεια των μαθητών

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία αναπτύσσει σύστημα διαμοιρασμού πληροφοριών μεταξύ των οχημάτων και των υποδομών που θα ειδοποιεί τους οδηγούς πως εισέρχονται σε σχολική περιοχή.

Advertisement
Advertisement

Πιστή στο όραμά της για βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της άνεσης στην οδήγηση είναι η Audi, η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο των αυτόνομων τεχνολογιών.

Ένα από τα ενδιαφέροντα πρότζεκτ της μάρκας από το Ίνγκολσταντ είναι η μείωση του αριθμού των ατυχημάτων που εκτυλίσσονται έξω από τα σχολεία και έχουν ως θύματα μαθητές.

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα που θα «αναγνωρίζει» πως το όχημα εισέρχεται στον περιβάλλοντα χώρο μιας σχολικής μονάδας και στη συνέχεια θα ειδοποιεί τον οδηγό πως πρέπει να μειώσει ταχύτητα.

Advertisement
Advertisement

Για την ανάπτυξη του εγχειρήματος η Audi συνεργάζεται από κοινού με εταιρείες τεχνολογίας (Qualcomm Technologies, Commsignia, Applied Information), έναν κατασκευαστή λεωφορείων (Blue Bird), ένα εκπαιδευτικό συγκρότημα (Fulton County School System) αλλά και τις δημοτικές αρχές πόλεων (Alpharetta, Georgia).

Επιστέγασμα της από κοινού συνεργασίας είναι η εξέλιξη μιας κυψελοειδούς τεχνολογίας V2X (C-V2X) βασισμένης σε συστήματα επικοινωνίας και λειτουργικούς αισθητήρες. Αυτή θα επιτρέπει στον οδηγό ν’ ανταλλάσσει πληροφορίες με τα υπόλοιπα οχήματα, αλλά και τις υποδομές, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Advertisement

Η αρχή λειτουργίας του συστήματος έχει ως εξής: Ένα Audi e-tron Sportback και ένα σχολικό λεωφορείο της Blue Bird εξοπλίζονται με την τεχνολογία C-V2X. Η τελευταία επικοινωνεί με μια μονάδα παραπλεύρως του δρόμου (RSU – Roadside Unit), εγκατεστημένη στη σχολική πινακίδα οδικής σήμανσης,

Advertisement

Όταν, λοιπόν, το λεωφορείο έχει σταθμεύσει και έχει τοποθετηθεί η πινακίδα “Stop”, τότε το όχημα στέλνει σήματα στα παρακείμενα αυτοκίνητα πως στο δρόμο υπάρχουν παιδιά που είτε επιβιβάζονται είτε από αποβιβάζονται από το λεωφορείο.

Οι πρώτες δοκιμές του συστήματος γίνονται στο εκπαιδευτικό συγκρότημα Fulton Countey, στην πόλη Alpharetta της Georgia των ΗΠΑ. Στην περιοχή έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 130 διασυνδεδεμένα σήματα κυκλοφορίας, τα οποία χρησιμοποιούν δίκτυα LTE και 5G με στόχο τη συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των οχημάτων και των υποδομών.

Το όραμα της Audi είναι να κάνει τους δρόμους γύρω από τα σχολεία ασφαλέστερους για τα παιδιά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διέρρευσε το νέο Audi A6 e-tron
Οι πιο σημαντικές τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας
Με διαφορετικό ύφος τα μελλοντικά Audi TT και R8