Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Zeekr έχει το υπόβαθρο για την απόλυτη αυτονομία!

Ελλάδα 2:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Zeekr έχει το υπόβαθρο για την απόλυτη αυτονομία!

ΝΕΑ

Η Zeekr έχει το υπόβαθρο για την απόλυτη αυτονομία!

ΝΕΑ

Η Zeekr, ένα από τα πιο ισχυρά σήματα του ομίλου Geely φέρνει μία νέα μπαταρία που την ονομάζει «Golden Battery».

Advertisement
Advertisement

Το άγχος όλων, όσο η ηλεκτροκίνηση τείνει να γίνει κανόνας και μέρος της καθημερινότητάς μας, είναι η αυτονομία που θα μας χαρίζει το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο.

Η Zeekr και η Geely όμως, φέρονται να έχουν τη λύση, καθώς έχουν αναπτύξει μία υπερσύγχρονη μπαταρία σιδήρου φωσφόρου (LFP).

Το πρώτο μοντέλο στο οποίο θα τοποθετηθεί η «Golden Battery» είναι το Zeekr 007. Σε αυτό στηρίζεται μάλιστα η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία για να ανταγωνιστεί την Tesla. Η συνολική του αυτονομία, λέγεται ότι θα αγγίζει τα 870 χιλιόμετρα!

Advertisement
Advertisement

Επίσης, σύμφωνα με τους Κινέζους, θα μπορεί ο κάτοχος να φορτίζει το αυτοκίνητό του από το 10% στο 80% μέσα σε αυτά τα 15 λεπτά. Η ισχύς φόρτισης που βοηθάει στην επίτευξη αυτού είναι στα 500 kW και εκεί κρύβεται όλη η δύναμη αυτής της τεχνολογικά ανεπτυγμένης μπαταρίας.

Αυτό που έχουν πετύχει Zeekr και Geely με τη «Golden Battery», είναι πως έχουν αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα της LFP μπαταρίας. Έτσι, με διάφορες προσαρμογές στο ντιζάιν και τη δομή της, έφτασαν σε αυτό το ομολογουμένως εκπληκτικό αποτέλεσμα που μένει να αποδειχθεί.

Advertisement

Πολλοί ανησυχούν βέβαια, πως η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα κρύβει σοβαρούς κινδύνους πυρκαγιάς. Αποδείχθηκε όμως, ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτική, διότι έγιναν πάνω της πολλές δοκιμές ασφαλείας πριν πάρει το «ok» να τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Advertisement

Η «Golden Battery» αναμένεται να κατασκευάζεται από την Geely. Εφόσον οι Κινέζοι θα εξελίσσουν και θα παράγουν δικές τους μπαταρίες σε δικές τους εγκαταστάσεις, αυτόματα θα παύσουν να εξαρτώνται από εξωτερικούς συνεργάτες και παρόχους. Έτσι, θα μειωθεί και το κόστος παραγωγής των ηλεκτρικών τους μοντέλων, γεγονός που θα απεικονιστεί και στην τιμή λιανικής.

Το ένα φέρνει το άλλο, αφού με αυτόν τον τρόπο, η Geely θα πιέσει ασφυκτικά τον ανταγωνισμό και στην τιμή, ενώ σκοπεύει η LFP μπαταρία να χρησιμοποιηθεί και για μοντέλα άλλων δικών της αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως Polestar, Smart, Lotus και Volvo.

Φανταστείτε ένα ηλεκτρικό μοντέλο αυτών των εταιρειών που φορτίζει με τέτοιες ταχύτητες, έχει τόσο μεγάλη αυτονομία και ταυτόχρονα είναι προσιτό στα χρήματα του μέσου πολίτη.

Advertisement

Οι Κινέζοι όχι απλά δε σταματούν, αλλά μόλις έχουν ξεκινήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Zeekr 007: Δεν είναι για τον… 007, αλλά η Tesla έχει νέο αντίπαλο!
Δείτε το πανίσχυρο Zeekr 001 FR να περιστρέφεται σαν τανκ (+video)
Ρεκόρ αεροδυναμικής για το Geely Galaxy E8