Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι υπηρεσίες Skoda Connect του νέου Skoda Karoq

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι υπηρεσίες Skoda Connect του νέου Skoda Karoq

ΝΕΑ

Οι υπηρεσίες Skoda Connect του νέου Skoda Karoq

ΝΕΑ

Πιστή στο πνεύμα της εποχής, η Skoda προσφέρει στο SUV Karoq το σύστημα Skoda Connect, που προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, με διευρυμένες υπηρεσίες και πληροφορίες. Ας το δούμε αναλυτικά.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στο Skoda Connect, οι επιβαίνοντες είναι συνεχώς «δικτυωμένοι» με τις νέες online υπηρεσίες, οι οποίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Τις υπηρεσίες Infotainment Online που παρέχουν ψυχαγωγία και ενημέρωση, καθώς και τις υπηρεσίες Care Connect που προσφέρουν υποστήριξη και υποβοήθηση.

Το Online Traffic Information αποτελεί σημαντικό μέρος του Infotainment Online καθώς απεικονίζει την κίνηση στους δρόμους και σε επιλεγμένες διαδρομές σε πραγματικό χρόνο, όπως και εναλλακτικές όταν υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό. Επιπρόσθετα των υπηρεσιών αυτών υπάρχει πληροφόρηση για τα πλησιέστερα πρατήρια υγρών καυσίμων, τους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης, την επικαιρότητα και τον καιρό.

Οι υπηρεσίες Care Connect υποστηρίζουν τον οδηγό σε πολλές καταστάσεις και είναι διαθέσιμες σε όλα τα συστήματα πολυμέσων (προαιρετικά από την έκδοση εξοπλισμού Active και πάνω). Οι υπηρεσίες συμπεριλαμβάνουν τα Emergency Call και Proactive Service (μέσω του τελευταίου μπορεί να προγραμματισθεί ένα σέρβις του αυτοκινήτου), όπως και η απομακρυσμένη επιβίβαση.

Advertisement
Advertisement

Karoq Connect 640 (1)

Η κλήση Emergency Call λειτουργεί αυτόματα μετά από ένα ατύχημα και όταν ένα σύστημα ασφαλείας (π.χ. ο αερόσακος) έχει  ενεργοποιηθεί. Το αυτοκίνητο πραγματοποιεί μία φωνητική και με δεδομένα σύνδεση σε ένα κέντρο επείγουσας κλήσης που ενημερώνει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Επίσης ο οδηγός ή οι επιβάτες μπορούν να ενεργοποιήσουν το Emergency Call από έναν διακόπτη που βρίσκεται στην πλαφονιέρα της οροφής.

Ο οδηγός μπορεί επιπλέον να πραγματοποιήσει κλήση σε περίπτωση που το αυτοκίνητο του παρουσιάσει βλάβη, ενώ ένας τρίτος διακόπτης με την αναγραφή «i», συνδέει με το Info Call – για τεχνικές ερωτήσεις σχετικές με το αυτοκίνητο.

Advertisement

Δεν θέλετε το αυτοκίνητό σας να σταθμεύσει σε κάποια περιοχή ή δεν θέλετε να ξεπεράσει την μέγιστη ταχύτητα των 130 χλμ./ώρα; Οι λειτουργίες Area Notification και Speed Notification ενημερώνουν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου για τις επιθυμίες του, όπως και η λειτουργία Driving Data.

Στο Karoq οι υπηρεσίες Skoa Care Connect συμπεριλαμβάνουν και την απομακρυσμένη επιβίβαση που είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Skoda Connect, η οποία τρέχει π.χ. από το smartphone του οδηγού. Εδώ η υπηρεσία Vehicle Status παρέχει απομακρυσμένα πληροφορίες για την κατάσταση του συστήματος φωτισμού και τα αποθέματα καυσίμου, καθώς και για την κατάσταση των παραθύρων, των θυρών ή της ηλιοροφής σε περίπτωση που είναι ανοιχτά. Επίσης επιτρέπει τον έλεγχο υποβοηθητικής θέρμανσης. Η λειτουργία Parking καταγράφει την θέση του αυτοκινήτου και η λειτουργία Honk & Flash κάνει ακόμη πιο εύκολο τον εντοπισμό του σε ένα πάρκινγκ ενεργοποιώντας τα αλάρμ και την κόρνα.

Advertisement

H εφαρμογή Skoda Connect συμπληρώνεται από την διαδικτυακή πύλη Skoda Connect, η οποία φέρνει τις υπηρεσίες στον οικιακό υπολογιστή του πελάτη. Αυτό το portal μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρυθμιστούν διάφοροι παράμετροι όπως είναι μελλοντικοί προορισμοί και διαδρομές του αυτοκινήτου.

Karoq Connect 640 (2)