Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW θα μπει δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ

Ελλάδα 17:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW θα μπει δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ

ΝΕΑ

Η VW θα μπει δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ

ΝΕΑ

Διαχρονικά η γερμανική εταιρεία τα έβρισκε σκούρα στην αγορά της Αμερικής, οπού δεν λαμβάνει την απήχηση που έχει και στον  υπόλοιπο κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι πρότινος η VW απέφευγε να επενδύσει στην εν λόγο αγορά, κάτι που θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον.

Αυτό τουλάχιστον εξέφρασε ο CEO της Volkswagen, καθώς η ηλεκτροκίνηση έχει αλλάξει τα δεδομένα στις αγορές και οι Γερμανοί είναι από τους κυριότερους εκφραστές της. “Αν θέλει η VW να γίνει κυρίαρχος στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα πρέπει να επικρατήσει στην αγορά των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Herbert Diess, που πιστεύει πως και οι Αμερικάνοι θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αγοράζουν αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Κύριος εκφραστής σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να είναι το αμιγώς ηλεκτρικό ID.Buzz που ταιριάζει στην αγορά της Αμερικής, ενώ και το ID.4 έχει πολύ καλές προοπτικές. Εξάλλου και ένας λόγος που η παραγωγή του ID.4 -μεταξύ άλλων-  λαμβάνει χώρα στο εργοστάσιο της Chattanooga στο Τεννεσί, είναι η έφοδος του στην εγγύς αγορά των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί πάντως γύρισαν την πλάτη στην VW πριν από αρκετά χρόνια όταν ξέσπασε το σκάνδαλο «dieselgate», με τις ανακριβείς μετρήσεις κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπής CO2. Οι απαιτήσεις πάντως της εποχής (για μηδενική εκπομπή CO2) κρίνουν απαραίτητη την ευρεία πώληση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στην Αμερική και όχι μόνο.

Advertisement

Η VW με τη σειρά της αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως και έχει επενδύσει πολλά δις. στην εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έχει αφήσει πίσω της οποιαδήποτε ανορθογραφία και πρωτοστατεί μαζί με εταιρείες όπως η Tesla και η Mercedes-Benz στο ηλεκτρικό αύριο που πλησιάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπαταρίες: VW και Bosch θέλουν να «χτυπήσουν» την Κίνα
Απίστευτο: Εταιρία ζητά από τους εργάτες να κοιμούνται στο εργοστάσιο!
Ποιος είπε ότι η πανδημία τελείωσε;

Advertisement