Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW στρέφεται προς τα αυτόματα κιβώτια;

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW στρέφεται προς τα αυτόματα κιβώτια;

ΝΕΑ

Η VW στρέφεται προς τα αυτόματα κιβώτια;

ΝΕΑ

Τα VW Golf R και Golf GTD δεν διαθέτουν χειροκίνητο κιβώτιο στην αγορά της Γερμανίας. Αυτή η αλλαγή πιθανότατα συνέβη τον τελευταίο μήνα και επηρεάζει τόσο το κανονικό μοντέλο hatchback όσο και την έκδοση Variant. Πάμε να μάθουμε περισσότερα…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δύο πράγματα πιθανόν συνέβαλαν σε αυτό: Οι κανονισμοί εκπομπών ρύπων ή οι πωλήσεις. Πρώτον, πρέπει να αναφέρουμε τα πρότυπα WLTP, τα οποία αντικαθιστούν το NEDC από τον Σεπτέμβριο. Λόγω των νέων κανονισμών, η Volkswagen πρέπει να δοκιμάσει εκ νέου κάθε αυτοκίνητο που επιθυμεί να συνεχίσει να πωλεί και να διασφαλίζει ότι συμμορφώνεται με τα νέα δεδομένα. Αυτό είναι ένα μνημειώδες καθήκον, δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα αυτοκίνητά της έχουν περίπου μια ντουζίνα διαρρυθμίσεις σε ότι αφορά στον κινητήρα.

Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη το βάρος ή το μέγεθος των χρησιμοποιούμενων ελαστικών. Από όσο γνωρίζουμε, ο λόγος μεταξύ χειροκίνητου και DSG είναι περίπου 50/50 στο GTI, οπότε διατηρείται η επιλογή προς το παρόν. Ωστόσο, οι περισσότεροι αγοραστές Golf R πηγαίνουν στο DSG επειδή είναι πιο γρήγορο και πιο άνετο, όπως είδαμε κι εμείς στην πράξη.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ενώ η VW είναι γνωστή για το DSG, το GTD, το GTI και το R έχουν όλα το νέο κιβώτιο 7 σχέσεων, το οποίο θεωρητικά είναι καλύτερο στην κατανάλωση καυσίμου. Δεδομένου ότι το καυτό Golf είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με το Octavia RS, ελέγξαμε επίσης την ιστοσελίδα της Skoda. Οι Τσέχοι έχουν κάνει παρόμοιες αλλαγές. Μπορείτε να πάρετε μόνο το κανονικό μοντέλο με τον 2λιτρο diesel των 184 ίππων αντιστοιχισμένο με ένα DSG κιβώτιο, αν και μπορείτε επίσης να προσθέσετε τετρακίνηση.

Volkswagen-Golf_R-DSG-tsiro-530

Το ακριβότερο Octavia RS 245 διατίθεται με ένα εγχειρίδιο, ακριβώς όπως το GTI Performance Pack με παρόμοια ισχύ. Την επόμενη χρονιά, νέες γενιές του Golf και της Octavia θα βγουν, οπότε τα ήδη αυτόματα κιβώτια θα παραμείνουν μέχρι τότε.