Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW σταματά το Golf GTI λόγω WLTP

Ελλάδα 2:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η VW σταματά το Golf GTI λόγω WLTP

ΝΕΑ

Η VW σταματά το Golf GTI λόγω WLTP

ΝΕΑ

Ψάχνετε να αγοράσετε ένα καινούργιο Volkswagen Golf GTI; Εάν ναι, τότε ίσως θα προσθέσετε περισσότερα μετρητά σε αυτή την αγορά, καθώς δεν θα το βρείτε εύκολα πια. Το αυτοκίνητο δεν υφίσταται προς το παρόν λόγω των τροποποιήσεων του WLTP. Ωστόσο, μια γρήγορη αναζήτηση στις γερμανικές και βρετανικές ιστοσελίδες της VW αποκαλύπτει ότι το πιο ισχυρό Golf GTI Performance εξακολουθεί να πωλείται. Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο προσφέρει 245 PS μέσω του υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου κινητήρα 2.0 λίτρων. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h επιτυγχάνεται σε μόλις 6,2 sec, ενώ το GTI Performance έρχεται με εξοπλισμό όπως LED προβολείς, σύστημα πλοήγησης, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και πολλά άλλα.

Δεδομένου ότι η Volkswagen ήδη ασχολείται με την όγδοη γενιά Golf, η οποία αναμένεται το προσεχές καλοκαίρι, είναι πολύ απίθανο να αποσυνδεθούν από τη γκάμα τα Golf GTI, προκειμένου να τηρηθούν οι αυστηρότεροι κανόνες εκπομπών ρύπων. Στην πραγματικότητα, η Volkswagen θα κυκλοφορήσει το Golf GTI TCR αργότερα φέτος, με 290 PS και 370Nm ροπής με αρωγό τον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων.

VW-Golf-GTI-WLTP-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Το νέο hot hatch θα διαθέτει επίσης ένα τυπικό διαφορικό κλειδώματος και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη ενώ θα εξακολουθήσει να είναι προσθιοκίνητο. Εκτός από το τράβηγμα του βύσματος στο βασικό Golf GTI, η VW αναγκάστηκε να κόψει 10 ίππους από το Golf R πριν από λίγες εβδομάδες, εξοπλίζοντας πως με ένα νέο σύστημα εξάτμισης θα καταφέρει να συμμορφωθεί με τις νέες αυστηρές απαιτήσεις του νέου κύκλου WLTP.