Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW αναβιώνει το buggy

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW αναβιώνει το buggy

ΝΕΑ

Η VW αναβιώνει το buggy

ΝΕΑ

Η Volkswagen φέρνει πίσω το buggy με ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο. Περισσότερα στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

Η μελέτη αντλεί έμπνευση από τα κλασικά αμερικανικά buggies της δεκαετίας του 1960 που εμφανίστηκαν πρώτα στην Καλιφόρνια. Αυτά τα κλασικά buggies βασίστηκαν στο αρχικό πλαίσιο του Beetle και η VW ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια ανάλογη σύνδεση του νέου ηλεκτρικού buggy με την κατάλληλη πλατφόρμα MEB της εταιρείας.

“Ένα buggy είναι κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο. Είναι ζωντάνια και ενέργεια σε τέσσερις τροχούς. Αυτά τα χαρακτηριστικά ενσωματώνονται στο νέο ηλεκτρικό buggy, το οποίο καταδεικνύει πώς μπορεί να αναδειχτεί μια σύγχρονη, μη ρετρό ερμηνεία ενός κλασικού αυτοκινήτου, ο συναισθηματικός δεσμός που μπορεί να δημιουργήσει η ηλεκτρική κινητικότητα», δήλωσε ο Klaus Bischoff, της Volkswagen. Με τη χρήση της πλατφόρμας MEB, η VW επιδεικνύει τη διαμόρφωση της πλατφόρμας της για την ηλεκτροκίνηση, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για μοντέλα μεγάλης κλίμακας, αλλά και για εξειδικευμένα οχήματα χαμηλού όγκου. Η VW βλέπει ήδη την αρχιτεκτονική της MEB ως πνευματικό διάδοχο του σκελετού του Beetle.

Το σασί του Beetle χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή πολλών οχημάτων αναψυχής για δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μοντέλων από τις Hebmüller και Rometsch και τα προαναφερθέντα buggy όπως το Meyers Manx. Η VW εκτιμά ότι περίπου 250.000 οχήματα αυτού του τύπου κατασκευάστηκαν με τη χρήση του σκελετού του θρυλικού Beetle. Θα δούμε αν τα σχέδια της VW είναι αυστηρά εννοιολογικά προκειμένου να διατηρηθεί η διαφημιστική εκστρατεία για την ηλεκτρική πλατφόρμα MEB, ή εάν το Buggy Dune οδηγεί σε ένα πιο φιλικό προς τον καταναλωτή παράγωγο (σκεφτείτε ένα crossover) στο εγγύς μέλλον. Κυριακή κοντή γιορτή, το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που ανοίγει για το κοινό στις 7 Μαρτίου του 2019 πλησιάζει…

Advertisement
Advertisement