Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volvo θα σταματά τους μεθυσμένους οδηγούς

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo θα σταματά τους μεθυσμένους οδηγούς

ΝΕΑ

Η Volvo θα σταματά τους μεθυσμένους οδηγούς

ΝΕΑ

Ειδικές κάμερες στην καμπίνα των μελλοντικών Volvo θα μπορούν να αναγνωρίσουν εάν ο οδηγός βρίσκεται σε κατάσταση μέθης ή είναι πολύ κουρασμένος.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμα βήμα προς πιο ασφαλείς μετακινήσεις θα έχει κάνει σε λίγο καιρό η Volvo η οποία εξελίσσει ένα σύστημα καμερών που θα βρίσκονται μέσα στην καμπίνα και θα παρατηρούν τον οδηγό. Μέσω κατάλληλου λογισμικού που θα επεξεργάζεται την εικόνα από τις κάμερες θα είναι δυνατή η αξιολόγηση των αντιδράσεων του οδηγού ώστε να διαπιστωθεί εάν βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών ή ακόμα εάν είναι υπερβολικά κουρασμένος. Σε περίπτωση που κρίνεται πως οι αντιδράσεις του δείχνουν πως δεν είναι σε θέση να οδηγήσει με ασφάλεια θα επεμβαίνουν κατάλληλα τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης του αυτοκινήτου ενώ θα ειδοποιείται και η αστυνομία. Το αυτοκίνητο αρχικά θα ειδοποιεί τον οδηγό πως δεν είναι σε θέση να οδηγήσει και στη συνέχεια εάν δεν υπάρχει κατάλληλη αντίδραση από αυτόν το αυτοκίνητο θα μειώνει αυτόματα την ταχύτητά του ή ακόμα και θα σταματά.

Η ιδέα δεν είναι εντελώς νέα όμως η Volvo φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του συστήματος. Βέβαια πριν την εφαρμογή του θα χρειαστεί να επιλυθούν και ορισμένα ζητήματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα των χρηστών. Πάντως οι ερευνητές της Volvo είναι σίγουροι πως η χρήση του νέου συστήματος θα μειώσει σημαντικά τα ατυχήματα που προκαλούνται από αδυναμία του οδηγού να αντιληφθεί πως δεν βρίσκεται σε θέση να οδηγήσει.

Advertisement
Advertisement