Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volvo σταματά το diesel

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo σταματά το diesel

ΝΕΑ

Η Volvo σταματά το diesel

ΝΕΑ

Η τελευταία γενιά των κινητήρων diesel της Volvo θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο. Η ηλεκτροκίνηση παίρνει την σκυτάλη.

Advertisement
Advertisement

 

Οι Σουηδοί περνούν στην επόμενη φάση της αυτοκίνησης και «αγκαλιάζουν» ή καλύτερα προσαρμόζονται άμεσα στην ηλεκτροκίνηση. Η Volvo είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, που έχουν μία πολύ μεγάλη γκάμα υβριδικών οχημάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν αποκοπεί εντελώς από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στα επόμενα τουλάχιστον τρία (ίσως και πέντε χρόνια) η αλλαγή θα έρθει ξεκινώντας από τους κινητήρες πετρελαίου. Η εταιρεία επιβεβαίωσε μέσω του αφεντικού της για την Ευρώπη, Lex Kerssemakers, ότι μια τελευταία γενιά πετρελαιοκινητήρων βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος.

«Ξεκινάμε το ντίζελ επόμενης γενιάς τον Ιούνιο. Συνήθως οι κινητήρες μένουν στην παραγωγή τρία έως τέσσερα χρόνια. Έτσι, ίσως σε πέντε έτη, δεν θα προσφέρουμε την επιλογή diesel», δήλωσε σε συνέντευξη, επιβεβαιώνοντας ότι οι πετρελαιοκινητήρες θα έχουν μικρό ρόλο στην στρατηγική της Volvo.

Advertisement

Λαμβάνοντας υπόψη το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο Kerssemakers, ίσως επιβεβαιωθούν και οι φήμες (είχαν κυκλοφορήσει πέρυσι) ότι η επόμενη γενιά XC90 δεν θα έχει μοτέρ πετρελαίου. Η Volvo ανανέωσε πρόσφατα το μεγαλύτερο SUV της και θα το εξοπλίσει με τους νέους κινητήρες diesel αυτό το καλοκαίρι. Αλλά όταν ο διάδοχός του έρθει στην κυκλοφορία (θεωρητικά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια) δεν θα έχει νόημα να παρουσιαστεί ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο με παλιούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

«Πρέπει να ορίσουμε δώσουμε προτεραιότητες δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα», είχε σχολιάσει ο Hakan Samuelsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, τον Ιούλιο του 2018, όταν είχε ερωτηθεί για την ανάπτυξη των πετρελαιοκινητήρων της μάρκας. «Αν θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στην ηλεκτροκίνηση, δεν μπορούμε να πούμε ναι σε όλα. Γι ‘αυτό το (S60) δεν έχει επιλογή κινητήρα diesel, όπως και τα επόμενα νέα μοντέλα μας. Το XC90 θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο» είχε δηλώσει τότε ο Samuelsson.

Advertisement