Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volvo ξαναχτυπάει την… πόρτα των Γερμανών

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo ξαναχτυπάει την… πόρτα των Γερμανών

ΝΕΑ

Η Volvo ξαναχτυπάει την… πόρτα των Γερμανών

ΝΕΑ

Με μία έξυπνη και επιθετική διαφήμιση, προωθεί η Volvo το ανανεωμένο S60. Η σουηδική εταιρεία στοχεύει στον… πυρήνα των premium αυτοκινήτων, «βάζοντας δύσκολα» στους ανταγωνιστές της από τη Γερμανία. Στη συγκεκριμένη διαφήμιση κάνει λογοπαίγνιο με τις λέξεις «techno» και «metal», που θυμίζουν μουσική. Το μήνυμα αναφέρει: «Βαρέθηκες τη γερμανική techno (τεχνολογία); Δοκίμασε λίγο σουηδικό metal (μέταλλο)». Προτάσσει λοιπόν την κορυφαία παθητική ασφάλεια απέναντι  στην τεχνολογία των Γερμανών κατασκευαστών.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από το S60 και V60, η Volvo ανανέωσε πρόσφατα τη γκάμα των μοντέλων της στα πρότυπα του νέου V40. Παράλληλα, λανσάρει νέες εκδόσεις κινητήρων με ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων. Σε συνδυασμό με την εξέλιξη πρωτοποριακών τεχνολογικών συστημάτων βλέπει τις πωλήσεις της να ανεβαίνουν διεθνώς.

Στην Ελλάδα δε, η σουηδική μάρκα κατέκτησε μερίδιο αγοράς της τάξης του 2.6% – που είναι το μεγαλύτερο που έχει επιτύχει στην ιστορία της και ένα από τα μεγαλύτερα για τη μάρκα παγκοσμίως!

Το παραπάνω ποσοστό προήλθε από συνολικό αριθμό πωλήσεων που έφτασε τις 1.832, έναντι 1.463 το 2013. Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή η αύξηση που ανέρχεται σε 25,2%, είναι μεγαλύτερη από τον αυξητικό ρυθμό στον οποίο κινήθηκε η αγορά αυτοκινήτου τη χρονιά που πέρασε. Μία αγορά η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) έκλεισε στις 71.218 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση 21,3% σε σχέση με το 2013 (58.694 μονάδες).

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε όμως αναλυτικά την πορεία της Volvo στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Από το 1,5% μερίδιο αγοράς το 2011, πλέον έχει περάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα για τη μάρκα, όχι μόνο παρουσιάζοντας μία σταθεροποίηση πάνω από το 2,5%, (2,4% για το 2012, 2,5% το 2013 και στο 2,6% για το 2014), που είναι πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο της μάρκας, αλλά και με συνεχώς αυξητική τάση!
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

 

Advertisement

 

Advertisement

Και οι -όλο… νόημα- καταχωρήσεις στην Ελλάδα

Advertisement