Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen μας δίνει μια γεύση του νέου Amarok

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen μας δίνει μια γεύση του νέου Amarok

ΝΕΑ

Η Volkswagen μας δίνει μια γεύση του νέου Amarok

ΝΕΑ

Ένα από τα πρώτα σκίτσα του νέου Amarok είναι το teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen για να μας προϊδεάσει για την επόμενη γενιά του δημοφιλούς pick-up.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Amarok αναμένεται το 2022 και θα είναι ένα από τα πρώτα προϊόντα της συνεργασίας της Volkswagen με την Ford η οποία στο ίδιο διάστημα πιθανότατα θα παρουσιάσει το νέο Ranger. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία η οποία αναμένεται να παίξει εξέχοντα ρόλο στην ανάπτυξη των επαγγελματικών οχημάτων και των δύο εταιριών.

Το teaser σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen δείχνει πως το νέο Amarok θα έχει μια συνολικά αναθεωρημένη αισθητική με ένα σαφώς πιο δυναμικό ύφος. Η μάσκα φαίνεται πως θα δανείζεται κάποια στοιχεία από το Touareg ενώ στα πλαϊνά του υπάρχουν λεπτομέρειες που δείχνουν εμπνευσμένες από το μεγάλο SUV Atlas της VW που πωλείται στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία των Volkswagen και Ford που ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι αναμένεται να δώσει μια σειρά επαγγελματικών αυτοκινήτων και όχι μόνο. Πρόκειται για μια κίνηση που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές καθώς και οι δύο εταιρίες έχουν σημαντική τεχνογνωσία στην συγκεκριμένη κατηγορία ενώ ο διαμοιρασμός του κόστους εξέλιξης των νέων μοντέλων θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη τόσο για τις ίδιες όσο και για το αγοραστικό κοινό. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους οι δύο εταιρίες έχουν δημιουργήσει την start-up εταιρία Argo AI για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομων συστημάτων ενώ το 2023 η Ford αναμένεται να παρουσιάσει την δική της γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen.