Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen αποκαλύπτει το compact κουπέ SUV, Nivus

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen αποκαλύπτει το compact κουπέ SUV, Nivus

ΝΕΑ

Η Volkswagen αποκαλύπτει το compact κουπέ SUV, Nivus

ΝΕΑ

Το μικρό κουπέ SUV Nivus, που θα παράγεται στη Βραζιλία φαίνεται πως βρίσκεται μια ανάσα πριν την επίσημη πρεμιέρα του καθώς η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του, αν και καλυμμένο με καμουφλάζ.

Advertisement
Advertisement

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την Volkswagen N. Αμερικής η οποία ευθύνεται τόσο για τον σχεδιασμό όσο και για την εξέλιξη του νέου μικρού coupe SUV με την ονομασία Nivus. Αν και σε πρώτη φάση το αυτοκίνητο θα παράγεται στη Βραζιλία και θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στις αγορές της Λατινικής Αμερικής είναι παραπάνω από πιθανό να το δούμε και σε άλλα σημεία του πλανήτη και φυσικά και στην Ευρώπη.

Το νεωτεριστικό στοιχείο του είναι πως φέρνει το coupe στυλ στα SUV της μικρής και πιο προσιτής κατηγορίας που άλλωστε έχει και ένα πιο νεανικό ύφος. Το Nivus θα βασίζεται φυσικά στην πλατφόρμα MQB A0 ενώ η VW κάνει λόγο μόνο για τον 1.0 TSI τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα που στην αγορά της Αμερικής θα αποδίδει 130 ίππους αν και πιθανότητα αν δούμε το μοντέλο στην Ευρώπη να συνοδεύεται από τη γνωστή έκδοση των 115 ίππων. Επίσης οι πρώτες πληροφορίες της VW για το Nivus κάνουν λόγο μόνο για αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και όχι για χειροκίνητο ενώ είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν μόνο μπροσθιοκίνητες και καθόλου τετρακίνητες εκδόσεις.

Το μέγεθος θα είναι πολύ κοντά σε αυτό του Polo αν και το Nivus θα έχει πολύ μεγαλύτερο πορτπαγκάζ που θα φθάνει τα 415 λίτρα χαρίζοντας έτσι ένα πιο πρακτικό χαρακτήρα ενώ βέβαια ιδιαίτερα προσιτή αναμένεται να είναι και η τιμολογιακή του τοποθέτηση.

Advertisement
Advertisement