Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Και diesel παράνομοι στις μεγαλουπόλεις και ελεύθερα στο χωριό για Πάσχα

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κορωνοϊός: Και diesel παράνομοι στις μεγαλουπόλεις και ελεύθερα στο χωριό για Πάσχα

ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Και diesel παράνομοι στις μεγαλουπόλεις και ελεύθερα στο χωριό για Πάσχα

ΝΕΑ

Οι διευθύνσεις επαρχίας στις Άδειες Κυκλοφορίας των παλαιών πετρελαιοκίνητων ΙΧ επιτρέπουν στους κατόχους τους να περνούν τους ελέγχους και στα διόδια.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα με τα παλιά πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro4 ή και παλαιότερες τα οποία κινούνται παράνομα μεν αλλά «άνετα» δε εντός των απαγορευμένων ζωνών σε Αττική και Θεσσαλονίκη το έχει αναδείξει πάρα πολλές φορές το Newsauto.gr αλλά προφανώς δεν έχει επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ωστόσο τώρα που έχουμε μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας φαίνεται ότι οι επιτήδειοι που κυκλοφορούν παράνομα με τα παλαιά και ρυπογόνα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα εντός Αττικής και Θεσσαλονίκης θα μπορέσουν να μεταβούν και στα εξοχικά τους για την περίοδο του Πάσχα καθώς οι Άδειες Κυκλοφορίας των οχημάτων τους αναγράφουν την Περιφέρεια της επαρχίας όπου επιτρέπεται να κινούνται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κυκλοφορώ με παράνομο diesel; Τι EURO είναι το αυτοκίνητό μου;

Advertisement
Advertisement

Με λίγα λόγια οι ιδιοκτήτες των παλαιών και ρυπογόνων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων θα έχουν την δυνατότητα να μεταβούν «νομότυπα» στα εξοχικά τους την περίοδο του Πάσχα καθώς σε επικείμενο έλεγχο των Αρχών τα στελέχη της ΕΛΑΣ θα διαπιστώσουν από την άδεια κυκλοφορίας ότι η κατοικία τους είναι στην επαρχία οπότε και θα τους αφήσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους χωρίς να τους επιβάλλουν πρόστιμο.

Βέβαια η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των παλαιών και ρυπογόνων πετρελαιοκίνητων έχουν μόνιμη κατοικία στην Αττική και ίσως και το Κέντρο της Αθήνας (Κολωνάκι, Ψυχικό, Γλυφάδα, Κηφισιά, κ.ά.) και στην Άδεια Κυκλοφορίας του οχήματος που απαγορεύεται να κινείται μέσα στον μεγάλο Δακτύλιο έχουν αναγράψει τη διεύθυνση ή την Περιφέρεια όπου διατηρούν κάποια εξοχική κατοικία με την απλή προσκόμιση μιας απλής Υπεύθυνης Δήλωσης!

Με αυτό τον τρόπο κάποιοι επιτήδειοι καταφέρνουν να κινούνται παράνομα με τα παλαιά πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά τους εντός της Αττικής και τώρα θα μπορούν να μεταβούν και στο εξοχικό τους καθώς στα στοιχεία θα φαίνεται ότι διαμένουν όχι στην Αττική αλλά σε κάποια άλλη Περιφέρεια. Βέβαια κάποιοι περισσότερο «ψαγμένοι» επιτήδειοι έχουν φροντίσει να αλλάξουν την μόνιμη διεύθυνση κατοικίας τους ώστε να είναι περισσότερο καλυμμένοι. Οι υπόλοιποι που δεν είχαν προνοήσει σύμφωνα με όσα καταγγε΄λουν οι Αστυνομικοί έσπευσαν να αλλάξουν τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους τις τελευταίες ημέρες.

Advertisement

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών κ. Στράτος Μαυροειδάκος πολλοί πολίτες αλλάζουν και στο Taxisnet τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας τους και αντί της Αθήνας βάζουν εκείνη της επαρχίας ώστε να είναι περισσότερο νομότυποι και να γλιτώσουν από το πρόστιμο των 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Η διαδικασία αλλαγής της μόνιμης κατοικίας είναι απλή και πραγματοποιείται μέσω του Taxisnet ευελπιστώντας πως με αυτό τον τρόπο θα περάσουν από τους ελέγχους της Αστυνομίας στα διόδια.

«Μπλόκο» από την ΑΑΔΕ

Advertisement

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα της αλλαγής διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αποφάσισε να μπλοκάρει τους επιτήδειους που κάνουν δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και να μεταβούν το Πάσχα στα χωριά τους. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, με απόφαση του Γιώργου Πιτσιλή σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά. Ο στόχος είναι η αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας από τους φορολογούμενους.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα. Πάντως, σημειώνεται ότι, με νεότερη απόφαση, θα καθοριστούν οι περιπτώσεις, για τις οποίες θα εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα!

Τώρα πως θα μπλοκάρουν τους ιδιοκτήτες παλαιών και ρυπογόγων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι Αρχές εξετάζουν διάφορα σενάρια διαπίστωσης της μόνιμης κατοικίας των επιτήδειων ώστε να διαφυλάξουν την υγεία των πολιτών της επαρχίας…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

«Αστακός» η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου – Όλοι περνούν από έλεγχο

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν νέο χρονοδιάγραμμα για τις εκπομπές CO2

Πάνω από 4.000 ΙΧ αναμένουν το… Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης!