Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota θέλει τρία σπορ μοντέλα στη γκάμα της

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Toyota θέλει τρία σπορ μοντέλα στη γκάμα της

ΝΕΑ

Η Toyota θέλει τρία σπορ μοντέλα στη γκάμα της

ΝΕΑ

Ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την παρουσίαση της Supra η Toyota, αποκαλύπτει πως στον άμεσο προγραμματισμό της είναι να διαθέτει στη γκάμα της τρία καθαρόαιμα σπορ μοντέλα.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αρχιμηχανικός της Toyota, Tetsuya Tada, αποκάλυψε πως ο πρόεδρος της εταιρίας, Akio Toyoda επιθυμεί την ύπαρξη μιας τριάδας σπορ αυτοκινήτων, την οποία και ονομάζει «τρία αδέλφια». Φυσικά η Supra θα είναι ο μεγάλος αδελφός και η GT86 ο μεσαίος οπότε αυτό αφήνει υπόνοιες πως θα προκύψει και ένα ακόμα μικρότερο μοντέλο.

Οι φήμες για ένα μικρό σπορ Toyota είχαν βέβαια ξεκινήσει από το 2015 όταν στο Σαλόνι του Τόκυο είχε παρουσιαστεί το πρωτότυπο S-FR που συνδύαζε ένα μικρό ελαφρύ αμάξωμα με την κλασική διάταξη κινητήρα εμπρός και μετάδοσης πίσω. Αν και δεν είχαν ανακοινωθεί πολλές τεχνικές λεπτομέρειες οι άνθρωποι της Toyota είχαν τονίσει πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με βασικό στοιχείο την προσοχή στην οδηγική πιστότητα και απόλαυση.

s-fr_racing_0145676543harpi640

Advertisement
Advertisement

Λίγο αργότερα μάλιστα παρουσιάστηκε και η αγωνιστική έκδοση S-FR Racing δείχνοντας για ακόμα μια φορά την φιλοσοφία πίσω από το συγκεκριμένο μοντέλο. Από τότε η ροή πληροφοριών για το μικρό σπορ μοντέλο έχουν μειωθεί όμως τώρα τα λόγια του Tada αναζωογονούν τις ελπίδες πως σύντομα η γκάμα των σπορ κουπέ της Toyota θα αποκτήσει και ένα τρίτο μέλος.

s-fr_racing_0145676543harpi640_1