Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota πάει στο διάστημα! (+video)

Ελλάδα 19:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota πάει στο διάστημα! (+video)

ΝΕΑ

Η Toyota πάει στο διάστημα! (+video)

ΝΕΑ

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA) και η Toyota συμφώνησαν να εξελίξουν ένα νέο διαστημικό όχημα για την εξερεύνηση πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.

Advertisement
Advertisement

Το νέο όχημα θα κατασκευαστεί από την Toyota, ώστε σε μια 10ετία από σήμερα, το 2029, να αποτελέσει το απαραίτητο όχημα εξερεύνησης της σελήνης για τους Ιάπωνες κοσμοναύτες.

Εξ ου και ο θάλαμός του θα μπορεί να μεταφέρει κοσμοναύτες που θα ζουν μέσα σε αυτόν (θα έχει τη δυνατότητα συμπίεσης και αποσυμπίεσης), ενώ παράλληλα το όχημα θα προσφέρει αυτονομία κίνησης πάνω από 10.000 km σε περιβάλλοντα με μειωμένη βαρύτητα όπως στην επιφάνεια της σελήνης.

Advertisement
Advertisement

Για την κίνησή του το διαστημικό όχημα της Toyota χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, ενώ φέρει και ειδικό ηλιακό πάνελ για την συλλογή ηλιακής ενέργειας. 6 ειδικά σχεδιασμένοι τροχοί του επιτρέπουν την κίνηση στη σελήνη.

Στις διαστάσεις του, το μήκος του οχήματος είναι 6 μέτρα, το ύψος του 3,8 μέτρα και το πλάτος του 5,2 μέτρα – δηλαδή όσο 2 μικρά οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η JAXA. Στο εσωτερικό του υπάρχει χώρος 13 κυβικών μέτρων που μπορεί να χωρέσει 2 κοσμοναύτες, ενώ σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να μεταφέρει έως και 4 άτομα.

Advertisement

Πλέον, η JAXA και η Toyota προχωρούν στην εξέλιξη του οχήματος αυτού, ώστε να το έχουν έτοιμο το 2029. Σύμφωνα με την Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης Διαστήματος, οχήματα όπως αυτό θα είναι πολύ σημαντικά για τη διεξοδική εξερεύνηση της σελήνης και της επιφάνειάς της από τον άνθρωπο τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Advertisement