Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota εξαγοράζει το 5% της Suzuki

Ελλάδα 2:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota εξαγοράζει το 5% της Suzuki

ΝΕΑ

Η Toyota εξαγοράζει το 5% της Suzuki

ΝΕΑ

Κάνοντας πράξη τη συμφωνία που είχαν ανακοινώσει τον περασμένο Μάρτιο, η Toyota και η Suzuki δημιουργούν πλέον μια νέα συμμαχία, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εξαγορά του 5% της δεύτερης από την πρώτη.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με το Reuters η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά από την Toyota του 4,94% της Suzuki αντί 96 δις. γεν Ιαπωνίας, ενώ από την πλευράς της Suzuki, την εξαγορά μετοχών της Toyota αξίας 48 δις. γεν Ιαπωνίας, που αντιστοιχούν στο 0,2% της εταιρείας.

Όπως είχαμε γράψει και τον περασμένο Μάρτιο, με τη συνεργασία αυτή η Suzuki θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Toyota στο πεδίο των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ η Toyota από την τεχνογνωσία της Suzuki στην κατασκευή compact μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Εξ ου και η Toyota θα κατασκευάζει για τη Suzuki το υβριδικό RAV4 και την υβριδική Corolla Touring Sports, τα οποία θα πωλούνται στην Ευρωπαϊκή γκάμα της εταιρείας, ενώ η Suzuki θα δώσει στην Toyota μοτέρ για τα μικρότερά της μοντέλα (και «ήπια» υβριδικά).

Περαιτέρω στοιχεία για την συνεργασία των δύο εταιρειών και κυρίως για το πότε θα δούμε τα αποτελέσματα στην πράξη αυτής της νέας συμμαχίας στην αυτοκίνηση θα γνωρίζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, όταν θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις.